• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Bolivya israil`i Resmen `Terörist Devlet` İlan Etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha önce de Şili, El Salvador ve Peru; israil`İn Gazze saldırısını protesto ederek Tel Aviv`deki büyükelçilerini geri çağırmıştı

"israil dünya ülkeleri için tehdit konumunda"

Konuyla ilgili açıklama yapan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, "Bunun anlamı israil`i terörist devlet ilan ettiğimizdir" dedi. Morales açıklamalarına şöyle devam etti:

"israil uluslararası toplumun huzur ve güvenliğini garanti etmeyen bir devlet. İnsan haklarını ihlal ediyor ve dünya ülkeleri için bir tehdit konumunda."

1972`den bu yana geçerli olan anlaşma sayesinde İsrail vatandaşları, Bolivya`ya vizeye ihtiyaç duymadan girebiliyordu.

5 sene önce de sert tepki göstermişti

2009 yılında da Bolivya Devlet Başkanı olan Evo Morales, o günlerde Gazze`ye saldırıları nedeniyle ülkesinin İsrail ile olan diplomatik ilişkilerini kesme kararı almıştı.

Morales, hükümet sarayında yaptığı konuşmada, dönemin İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve kabinesinin kovuşturmaya uğraması çağrısında bulunmuş, saldırılara sessiz kalan BM Güvenlik Konseyi`ne de "Güvensizlik Konseyi" ifadesini kullanarak tepki göstermişti.

Aynı konuşmasında Morales, dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres`ten Nobel Barış Ödülünün alınması gerektiğini de savunmuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir