• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Adana'nın kuzey kesimleri, Osmaniye, Hatay'ın batı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Rize'nin iç kesimleri, Artvin, Ardahan ve Kars çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzeyi, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Öğle saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Adana'nın kuzey ilçeleri, Osmaniye ile Hatay'ın batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, zamanla doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Rize'nin iç kesimleri ile Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir