• DOLAR 32.55
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2440.261
  • ...
ABD israil`e Mühimmat Vermeyi Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD yönetiminin, israil`e askeri mühimmat satışına devam ettiği bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon`dan yapılan yazılı açıklamada, 20 Temmuz`da, Dış Askeri Yardımlar Programı`nın rutin mühimmat gönderilmesi prosedürü kapsamında İsrail Savunma Bakanlığı`ndan talep mektubu alındığı kaydedildi.

Bu talebin, bakanlığın normal kurum içi süreci dahilinde ele alındığı belirtilen açıklamada, 23 Temmuz`da da talebin sonuçlandığı ve israil`de bulunan Savaş Rezervleri Stok Cephaneliği`ndeki (WRSA-I) uygun mühimmatların israil savunma güçlerine teslim edildiği bildirildi.

Cephanelikteki mühimmatın Gazze`de şu anda yaşanan durumdan çok daha öncesinden bu yana, birkaç yıldır olduğu kaydedilen açıklamada, bu stokların ABD`nin "ihtiyaç fazlasını" oluşturduğu ifade edildi. Bu tür taleplerde Beyaz Saray`ın onayına ihtiyaç duyulmadığı belirtilen açıklamada, ABD`nin israil`in güvenliğine yönelik taahhüdü tekrarlanırken, bu savunma satışının da bu amaçlarla örtüştüğü kaydedildi.

Öte yandan, ABD medyasında yer alan haberlerde, israil Savunma Bakanlığı`nın istekleri arasında 120 mm`lik havan topları ve 40 mm`lik bomba atarların bulunduğu belirtiliyor. israil`in, Gazze`ye saldırılara başladıktan kısa süre sonra mühimmat talebinde bulunduğu da ifade ediliyor.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir