• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Katil israil Gazze`ye Yeni Saldırı Başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist katil israil ordusunun, Gazze Şeridi`ndeki Filistinlilere ait yerleşim birimleri, tarım arazileri ve bir camiyi hedef aldığı saldırılarda yaralananların olduğu bildirildi.

Gazze`de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze`nin doğu sınırında konuşlanan topçu birliklerinin Gazze, Deyru`l Belah, Han Yunus, Cibalya ve Beytu Lahya`daki yerleşim birimlerini ve tarım arazilerini hedef aldığını belirtti. Kudra, Gazze`nin doğusundaki bölgeleri hedef alan saldırılarda yaralananların olduğunu ve bunların bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Görgü tanıkları da siyonist katil israil savaş uçakları ve topçu birliklerinin, saldırılarını sürdürdüğü Gazze`nin doğusundaki bölgeler ile güneyde yer alan Han Yunus, Cibalya ve kuzeyde Beyt Hanun`daki yerleşim birimleri ve tarım arazilerini bombaladığını ifade etti. Tanıklar, savaş uçaklarının ayrıca Tel el-Heva semtindeki "Hamza Camisi"ni de bombaladığını ancak saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını dile getirdi.

Bu arada, hastanede tedavi gören 2 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Böylece, BM kararlarına daha önce defalarca uymayan siyonist katil israil`in, Gazze`ye 7 Temmuz`dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı bin 363`e yükseldi, 7 bin 600`den fazla kişi yaralandı.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh, siyonist katil israil`in bayram boyunca Gazze`ye düzenlediği saldırılarda 9`u tamamen, 13`ü ise kısmen 22 caminin yıkıldığını açıklamıştı.

siyonist katil israil, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze`ye hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir