• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...
İSMEDDER`den Kaçırma Girişimine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMEDDER) yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada Şırnak’ın Cizre ilçesinde İLKHA Muhabirine yönelik saldırı ve kaçırma girişimi kınandı.

Cizre’de İLKHA Muhabirine yönelik yapılan saldırı ve kaçırma teşebbüsünü illegal yollarla doğru basını susturma girişimi olarak görüldüğünün belirtildiği açıklamada, “Çarşı ortasında JİTEM kırıntıları oldukları ifade edilen kişilerin saldırısına uğrayan İLKHA Muhabiri Abid Dündar, beyanlarına göre önce kaza süsü suikasta maruz bırakılmak isteniyor, kurtulunca da fiili girişimle kaçırılmaya çalışılıyor” denildi.

Haber özgürlüğüne saldırı

Açıklamada, “90’lı yılların kafa yapısıyla hareket eden bir zihniyetin günümüz Türkiye’sinde gazetecilere yönelik bu saldırganlığı, basın camiası olarak bizleri endişelendirmekte ve daha da önemlisi bu girişim, gazetecinin haber özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olarak algılanmakta. Bu saldırganlığı, fikirleri ve söyleyecekleri olmayanların bir yenilgisi olarak telakki ediyor ve herkesi şiddetten ziyade fikrini ve düşüncesini izhar ve açıklamaya davet ediyoruz. Gazeteci, tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma hakkına ve özgürlüğüne sahiptir. Kaba kuvvet ve kaçırma eylemleriyle susturulamaz ve engel olunamaz. Kimin varsa bir sözü veya açıklaması yine bu gazeteciler ve basın üzerinden ilan etme olanağına sahiptir. Saldırganlık ve kaçırma ilkel zihniyet ve kafa yapılarının eseridir” ifadelerine yer verildi.

“Failler niye görmezden geliniyor?”

Son olarak açıklamada, “Gündüz ortası bir basın mensubuna yapılan saldırıyı kınarken, suikast girişiminde kullanılan araç ve içindeki şahıslar, mağdurun beyanıyla, belliyken şuan itibariyle onlarla ilgili bir işlemin yapıldığına dair bilginin olmaması ayrıca enteresandır. Kolluk kuvvetleri ve yargının, üzerlerine düşen görevi ivedilikle yerine getirmeleri, basın-yayın camiası çalışanları olarak bütün hepimizin güvenliğine verilen önem açısından belirleyici bir gösterge olacaktır” denildi.

İŞTE AÇIKLAMANIN TAM METNİ

Doğru basını susturma girişimi

Cizre’de İLKHA Muhabirine yönelik yapılan saldırı ve kaçırma teşebbüsünü illegal yollarla doğru basını susturma girişimi olarak telakki ediyoruz.

HABER ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRI

Çarşı ortasında JİTEM kırıntıları oldukları ifade edilen kişilerin saldırısına uğrayan İLKHA Muhabiri Abid Dündar, beyanlarına göre önce kaza süsü suikasta maruz bırakılmak isteniyor, kurtulunca da fiili girişimle kaçırılmaya çalışılıyor.

90’lı yılların kafa yapısıyla hareket eden bir zihniyetin günümüz Türkiye’sinde gazetecilere yönelik bu saldırganlığı, basın camiası olarak bizleri endişelendirmekte ve daha da önemlisi bu girişim, gazetecinin haber özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olarak algılanmaktadır.

SÖZÜ OLMAYANLARIN YENİLGİSİ

Bu saldırganlığı, fikirleri ve söyleyecekleri olmayanların bir yenilgisi olarak telakki ediyor ve herkesi şiddetten ziyade fikrini ve düşüncesini izhar ve açıklamaya davet ediyoruz.

Gazeteci; tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma hakkına ve özgürlüğüne sahiptir. Kaba kuvvet ve kaçırma eylemleriyle susturulamaz ve engel olunamaz. Kimin varsa bir sözü veya açıklaması yine bu gazeteciler ve basın üzerinden ilan etme olanağına sahiptir. Saldırganlık ve kaçırma ilkel zihniyet ve kafa yapılarının eseridir.

FAİLLER NİYE GÖRMEZDEN GELİNİYOR?

Gündüz ortası bir basın mensubuna yapılan saldırıyı kınarken, suikast girişiminde kullanılan araç ve içindeki şahıslar -mağdurun beyanıyla- belliyken şuan itibariyle onlarla ilgili bir işlemin yapıldığına dair bilginin olmaması ayrıca enteresandır. Kolluk kuvvetleri ve yargının, üzerlerine düşen görevi ivedilikle yerine getirmeleri, basın-yayın camiası çalışanları olarak bütün hepimizin güvenliğine verilen önem açısından belirleyici bir gösterge olacaktır.

İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMEDDER)

(Fikret Kavgalı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir