• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
Yurt  dışında  oy verme işlemi  yarın başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Cumhurbaşkanı  seçimi  için  yurt  dışında  oy verme  işlemi,  31 Temmuz  (yarın)  başlayacak  ve 3 Ağustos`ta  sona  erecek.

Yurt dışındaki vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği  seçim takvimine göre, randevu aldıkları günde, randevu almayanlar sistemin kendileri için belirlediği günde oy kullanacak.

Yurt dışındaki seçmenler, randevu  aldıkları ya da kendileri  için belirlenen günde oy kullanamadıkları takdirde 10 Ağustos`a kadar gümrük kapılarında oy verebilecek.

YSK`nın kararına göre, Almanya, ABD, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsrail, İsviçre, İtalya, KKTC, Lübnan, Norveç, Romanya, Suudi Arabistan ve Türkmenistan`da ilk tur için oylama 31 Temmuz-3 Ağustos arasında olmak üzere 4 günde yapılacak.

Kanada, Avustralya ve Rusya`da oy verme işlemi, 31 Temmuz-2 Ağustos, Bulgaristan ve Kazakistan`da ise 1-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sandık kurulacak diğer ülkeler ve oy kullanma tarihleri şu şekilde açıklandı:

2-3 Ağustos’ta : Avusturya, Yunanistan, Cezayir, İngiltere, İsveç, Japonya, Katar, Kırgızistan, Macaristan ve Makedonya`da ,

31 Temmuz’da:  Çin Halk Cumhuriyeti,

2 Ağustos’ta: Birleşik Arap Emirlikleri, 

3 Ağustos’ta:  Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İrlanda, İspanya, Kosova, Kuveyt, Mısır, Özbekistan, Polonya, Sudan, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yeni Zelanda

Bu haberler de ilginizi çekebilir