• DOLAR 32.497
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2480.474
  • ...
Batman`da Binler Salavat ve Tekbirler Eşliğinde Bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Her bayram zikir halkaları oluşturarak bayramlaşan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Ramazan Bayramı`nın üçüncü gününde düzenlediği bayramlaşma programında üye, gönüllüleri ve halkla bir araya geldi.

İkindi namazının ardından 8 Mart Kadın Parkı`nda düzenlenen programın geçen yıllara oranla daha yoğun katılım gözlendi. Oluşturulan zikir halkasında bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu üye, gönüllüleri ve halk çektikleri salavat ve tekbirler eşliğinde bayramlaştılar.

Geniş katılımlı bayramlaşma töreni, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Mustazaflar Cemiyeti, Umut-Der, Bilge-Der, Hira-Der, Şefkat Eli Derneği, Sevgi-Der, Sağ-Çev, Rahmet Pınarı Derneği, Hizmet-Der, Enfa-Der, İlim Der, Köy-Der üye ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bayramlaşma törenine geniş bir kitle katılırken, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları İsa Aydın, Abdurrahman Cens, HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru ve beraberindeki partililer ile STK temsilcileri de hazır bulundu.

Yapılan bayramlaşmanın ardından Kürtçe konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, bayramlaşmaya katılan herkese teşekkürlerini ileterek, Filistin’de yaşanan katliamlardan dolayı  üzüntülü bir bayram geçirdiklerini söyledi.

Bayramların Müslümanlar için bir sevinç ve bir mükâfat olduğunu belirten Şimşek, Yahudilerin Müslümanların istedikleri gibi bayramları sevinç içerisinde kutlamalarına izin vermediğini ifade etti.

“Bayramı kalbimiz kırık kutluyoruz”

Şimşek, “Maalesef yıllardır sevinç içerisinde bayramlarımızı kutlayamıyoruz. Yıllardır bayramlarda ve Ramazanlarda kalbimiz kırılıyor. Bayramlarımızı kutlarken dahi gözlerimiz ağlamaklı ve yüreğimiz yanıyor. Çünkü İslam coğrafyasında katliam yapılmaktadır. Her vakitte Müslüman kardeşlerimiz şehit edilmekte parçalanmaktadır. Tüm bu manzaralar doğrusu bizim bayramımızı bozuyor. Artık güzel bir şekilde bayramlarımızı kutlayamıyoruz. Yine de bayram Allah’ın bize hediyesi olduğu için sokaklarda, caddelerde bayramı kutlayacağız. Burada bizler bayramımızı kutlarken İsrail tarafından Gazze’de kardeşlerimiz parça parça oluyorlar. Kimse de bu mazlumlara sahip çıkmıyor. Bu katliamların sebebi ise Müslümanların parça parça olmasındandır.” şeklinde konuştu.

Program Molla Beşir Şimşek’in okuduğu dua ile sona erdi.

(M.Fatih Akgül/Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir