• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Gaziantepliler salâvatlar eşliğinde bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından geleneksel hale getirilen toplu bayramlaşma merasimi bu yıl Gaziantep’te yoğun katılımla salâvatlar eşliğinde gerçekleşti.

Gazikent Mehmet Annaç parkında bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu üye ve gönüllüleri,  salâvatlar eşliğinde bayramlaştı.

Bayramlaşma programına STK temsilcileri, siyasi parti yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan bayramlaşma programında HÜDA PAR Şehitkâmil İlçe Başkanı Mustafa Karakurt kısa bir konuşma yaptı.

“Bayramı tatil olarak lanse etmeye çalışıyorlar”

Bayramın yozlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Karakurt, “Cahiliye döneminde çeşitli şekillerde İslam dışı bayramlar vardı. Fakat Müslümanların asıl bayramı Ramazan ve Kurban bayramıdır. Bazı zihniyete sahip kişiler bu bayramları da yozlaştırmaya çalışıyorlar. Örneğin Ramazan bayramına şeker bayramı gibi veya bayramı tatil olarak lanse etmeye çalışıyorlar. Bayramlar ne tatildir. Ne de eğlence günleridir. Bayramlar birlik ve beraberliğin sağlandığı akrabaların ziyaret edildiği yetimlerin hatırlandığı günlerdir.” dedi.

“Kardeşlik duygularımızı pekiştireceğiz”

Bayram da kardeşlik duygularının en üst düzeye çıktığını belirten Karakurt, “Bu gün buraya toplanmamızın nedeni kardeşlik duygularımızı pekiştirmektir. Lanse edilmeye çalışılan yanlış bayram anlayışını kırıp bayramları asıl şekliyle idrak etmektir. Bizler de bu niyetle bir araya geldik. Kardeşlik duygularımızı güçlendirmek ve bu güzel günlerde bir araya gelmek için toplandık. Her kardeşimizle musafahalaştığımızda rabbim günahlarımızı dökmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Terörist İsrail katliamlarına devam ediyor”

Gazze’de yaşanan zulümleri hatırlatan Karakurt, “Bizler bayramı rahat bir şekilde idrak ederken maalesef Gazze’de ve dünyanın dört bir yanında bombaların gölgesinde geçiren kardeşlerimiz var. Terörist İsrail Ramazan’da olduğu gibi bayramda da katliamlarına devam ediyor. Rabbim inşallah bu bayramı ümmetin kurtuluşuna vesile kılar.” şeklinde konuştu.

Program yapılan ikramlar ve duanın ardından sona erdi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir