• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
İLKHA'ya bayramlaşma ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Ramazan Bayramı dolayısıyla Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, Artuklu İlçe Başkanı İsmail Çevik ve parti üyelerinden oluşan heyet, İlke Haber Ajansı (İLKHA) Mardin İrtibat Bürosunu ziyaret ettiler.

HÜDA PAR heyetini, Mardin-Şırnak Bölge Koordinatörü Salih Keskin karşıladı. Mardin İrtibat Bürosunda gerçekleşen ziyarette konuşan Gazeteci Keskin, halkımızı doğru bilgilendirmek adına bayram veya tatil demeden çalıştıklarını söyledi.

Bayram arefesinde Cizre muhabirimiz Abit Dündar’a yönelik çirkin bir saldırının yapıldığını hatırlatan Keskin, olay ile ilgili şunları söyledi: “Şırnak'ın Cizre ilçesinde zor şartlar altında mesleğini icra etmeye çalışan muhabirimiz Abit Dündar, Ramazan Bayramı arefesinde alışveriş yaparken kimliği belli kişiler tarafından önce araçla ezilmek istenmiş sonrasında ise kaçırılmak istenmiştir. Duyarlı Cizre halkının tepki göstermesi üzerine saldırganlar olay yerinden uzaklaşmıştır. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan Ergenekon soruşturmalarında 90'lı yıllarda bölgede yaşanan karanlık olayların üzerine gidilmemesi bu tür karanlık yapıları cesaretlendirmektedir. Olay ile ilgili polise ifade vererek olayın faillerinin isimlerini vermesine rağmen başlatılan soruşturmada şimdiye kadar herhangi bir gelişmenin yaşanmaması akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Akıllara ‘Acaba olayın failleri korunuyor mu?’ sorusu da gelmiyor değil.  Temennimiz faillerin yakalanması ve olayın aydınlatılmasıdır.”

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman da “Sizin şahsınızdan Gazeteci Abid Dündar’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bölgemizde yeniden ortaya çıkan derin güçlerin, görevi sadece haber yapmak olan gazetecilere yönelik böyle bir eylemde bulunmasını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Bu açıdan bakıldığında gazetecilerin kutsal bir görevi ifa ettiklerine inanıyoruz. Gerekçesi her ne olursa olsun, Abit Dündar’a yönelik yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ayrıca olayın sorumlularının cezalandırılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir