• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Bingöl`deki bayramlaşma programına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü, Kültür Camisi’nde “Bayramlaşma programı” düzenledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda tekbir ve salâvatlar eşliğinde bayramlaşma gerçekleşti.  

Etkinliğe Molla Sahap Korkutata, Müslüman Âlimler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Ramazan Güner ile yüzlerce Bingöllü katıldı.

Kültür Camisinin bahçesinde yapılan bayramlaşma programında konuşan Molla Sahap Korkutata, bir Mübarek Ramazan ayını daha geride bıraktıklarını belirterek, “Rabbim bütün Âlemi İslam’ın orucunu kendi katında rızası için kabul buyursun.” dedi.

“Bütün ayları bir Ramazan havasında geçirelim”

Korkutata, “Müslümanların tarafından okunan Kur`an-ı Kerim cüzleri, teravih namazları, Kadir Gecesini ihya etme, itikâfa girmeler, sofralarımızı fakir fukara ile paylaşmalar gibi gayetlerimizi kabul inşallah. Evet, tüm bunların hepsini biz geride bıraktık. İnancımız gereği bunları sadece ramazan ayıyla sınırlandırmamız gerekiyor. Ramazan ayını bütün aylara yansıtmalıyız. İnşallah kalan on bir ayımızı da Ramazan ayı gibi geçirmeye çalışalım. Bu mübarek ayda alışkanlık haline getirdiğimiz, kendimize vird ettiğimiz ibadetleri ve güzelliklere ara vermeden devam ettirelim. Bütün ayları bir Ramazan havasında geçirelim." şeklinde konuştu.

“Siyonist İsrail’in Bombardımanı altında olan Gazze halkına dua edelim”

Dünya Müslümanlarına hasetten Siyonist İsrail’in bombardımanı altında olan Gazze halkına dua edilmesi gerektiğini belirten Korkutata, “Bugün Mısır`da, Suriye`de, Irak`ta, Arakan`da dünyanın her tarafında sıkıntı ve cefa çeken Müslümanları unutamıyoruz.  Bunlar bizim gerçekten ciğerimizi yakıyor. Bu kardeşlerimiz içinde dua etmeyi unutmayalım.  Dünyanın birçok yerinde Küfre başkaldırmış, zulme rıza göstermeyen kardeşlerimize de selamlarımızı gönderiyoruz ve onların da bayramını tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma programı Korkutata’nın dünya Müslümanlarına yapmış olduğu dua ile sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir