• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
STK Platformu: Jitem Kırıntıları Tekrar Hortluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe STK (Sivil Toplum Kuruluşları Platformu) Başkanı Mehmet Şerif Öter İlke Haber Ajansı Cizre muhabiri Abit Dündar’ın kaçırılma teşebbüsüyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak yaşanan olaya tepki gösterdi.

Yaptığı açıklamada Öter, gündüz vakti basın mensubunun kaçırılma teşebbüsünün sıradan bir olay olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Açıklamasında Öter, “Bu gün basın ajanslarında geçen bir haberde Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev yapan bir gazeteci iki kişi tarafından kaçırma teşebbüsünde bulunulmuş. Çevrede bulunan vatandaşların müdahalesiyle kaçırma teşebbüsü başarıya ulaşmamış. Saldırıya maruz kalan gazeteci darp edilmiş, iddiaya göre saldırganlar Musa Anter’in katil zanlısının oğlu ve yakınlarıymış.” dedi.

Karanlık bir döneme kanlı imza atan ve binlerce insanın faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olan Jitem kırıntılarının tekrar hortlayıp gündüz vakti basın mensubunu kaçırma teşebbüsünün sıradan bir olay olarak görülmemesine dikkat çeken Öter, “Güvenlik güçleri konuyu derinlemesine araştırıp, olayın perde arkasını ortaya çıkarmalıdır.  Basın halkın gözü ve kulağıdır, haber alma özgürlüğüne yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” İfadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir