• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
`Birileri diğerlerine baskı yapıyorsa bilin ki kendisine güvenmiyordur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Karlıova Belediyesine gelen Bakan Yılmaz, burada Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl’ü makamında ziyaret etti. Belediye Konferans salonunda vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada halkın bayramını kutladıktan sonra, Ülkede yaşanan bazı sorunlar ile 30 Mart yerel seçim  sonuçlarına  da değindi.


“Karlıova ilçesindeki seçimler, birileri tarafından hazmedilemiyor”

Üstü kapalı BDP’yi eleştiren Bakan Yılmaz, daha önce BDP’nin elinde olan  Karlıova belediyesinin AK Partiye geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, Karlıovalıların verdiği desteğin çok büyük olduğunu ifade etti.

“Halkın bu desteği hangi şartlarda verdiğini biz çok iyi biliyoruz. Karlıova halkı hiçbir baskı altında kalmayarak, özgür iradeleriyle yüzde ellinin üstünde bir oyla Başkanımızı seçmiştir” diyen Bakan Yılmaz, seçim sonrasında Karlıova ilçesindeki seçimleri, birilerinin içlerine sindiremediğine dikkat çekerek, sağda solda bir takım sözler duyduklarını ve bunları kınadıklarını dile getirdi.

Bakan Yılmaz  konuşmasında,“ Herkesin Karlıova halkının verdiği karara saygı duyması lazım. Seçimlerde bütün partilerden sandık başında görevlileri var mıydı, vardı. Hakimlerin denetiminde seçim yapıldı mı, yapıldı. Kimse kimsenin oyunu aldı mı, hayır. Kim neye inanıyorsa, hangi partiye güveniyorsa, gitti o partiye oyunu verdi. Bu oyu aldıktan sonra birilerinin gelip Karlıova halkına bu oyu niye verdin diye birilerinin gelip sormalarını, ben onların demokratlığının derecesi olarak görüyorum.

Demokrasiye inanan, temel haklara inanan, fikir hürriyetine inanan insan bunu yapabilir mi? Birileri birilerine baskı yapıyorsa bilin ki kendisine güvenmiyordur, fikrine güvenmiyordur, özgür bir ortama güvenmiyor, bunu da en güçlü şekilde kınıyoruz. Hiç kimsenin Karlıova halkının özgür iradesinin üstünde söz söylemeye hakkı yoktur. Çalışsınlar başka bir seçimde gelip oylarını istesinler hepimiz buna saygı gösteririz. Kim geliyorsa gelir çalışır, fikrini söyler özgür bir şekilde Karlıova halkını ikna eder. Ama bunun dışında yolda yürütenlere başvuranlar, aslında acizliklerini gösteriyor, aslında ne kadar güçsüz olduklarını gösteriyor, aslında ne kadar fikirlerine güvenmediklerini gösteriyorlar, insanlara ne kadar saygısız olduklarını gösteriyorlar. Bunları da Karlıova halkı görüyor ve bütün Bingöl halkı görüyor, görmeye de devam edecek ve bunlara da hiçbirimiz sessiz kalamayız, hiç birimiz bunları maruz görmeyiz” dedi.

Belediyeden ayrılan Bakan Yılmaz yanına gelen çocuklara da Bayram harçlığı dağıttı. Esnaf ziyaretinde de  bulunan Bakan Yılmaz, akşam saatlerinde Karlıova’dan ayrıldı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir