• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
`Müslüman Halk Böyle Bayramlaşmalara Hasret`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü’nün Ulu Cami bahçesinde salâvatlar eşliğinde düzenlediği bayramlaşma merasimine camiden çıkan cemaat büyük bir ilgi gösterdi.

Katılımın yoğun olduğu gözlenen bayramlaşma merasiminde, gelenlere şeker ve gül suyu ikram edildi.

İkindi namazını müteakip başlayan bayramlaşma merasimine HÜDA PAR Bursa il ve ilçe başkanları da katıldı.

7’den 70’e yüzlerce insanın katıldığı bayramlaşmada Cami cemaatinin yoğun teveccühünün yanı sıra, cami bahçesinden geçenlerin de bayramlaşma merasimini ilgi ile seyrettiği, kimilerinin de görüntüleri kaçırmamak için telefonları ile çekim yaptıkları görüldü.

Bayramlaşma merasimi hakkında İLKHA mikrofonlarına konuşan çevredeki vatandaşlar, çok duygulu anlar yaşadıklarını ve Müslümanların bu tür bayramlaşmalara çok ihtiyacı olduğunu, bunun farklı ama çok anlamlı bir bayramlaşma olduğunu söyledi.

“Buruk bir bayram geçiriyoruz”

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa koordinatörü İsa Güvendik burada yaptığı konuşmada, her bayramda bu şekilde vatandaşlarla bir araya geldiklerini, ancak bu bayramı buruk bir şekilde kutladıklarını, bununla birlikle Bursa halkının bu tür bayramlaşmalara hasret kaldığını ve bu güzel merasimin örnek alınan bir davranış olacağını dile getirdi.

Bayramlaşmanın ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa sözcüsü Hasan Şenol’un yaptığı dua, halka duygulu anlar yaşattı.

Şenol duasında, “Allah’ım şu mübarek Ramazan Bayramı hürmetine ümmeti gaflet uykusundan uyandır. Allah’ım hain devleti sana şikayet ediyoruz, Allah’ım onların liderlerini sana şikayet ediyoruz, Allah’ım onlar azdılar ve kibirlendiler, Kardeşlerimizi katlettiler. Kız kardeşlerimize kötülük yaptılar. Çocuklarımıza şer bulaştırdılar. Bizlere Mescid-i Aksa’yı men ettiler. Allah’ım onları sana havale ediyoruz. Allah’ım domuzları ve maymunları sana havale ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Okunan Fatiha –ı şerifin ardından bayramlaşma merasimi son buldu. (Zeki Aras/M. Şah Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir