• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Bureyc Belediye Başkanı ve FDKC Liderlerinden Ebu Amir Şehit Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci katillerin dün gece boyunca sürdürdükleri ve bugün sabah saatlerinden itibaren de kesintisiz bir şekilde devam ettirdikleri ve geniş çaplı katliamlara neden olan vahşi saldırılarında hedef alınan evler arasında Filistin`de özgürlük ve hak mücadelesine öncülük eden iki dava liderinin evleri de vardı. Bu evlerin hedef alınması sonucu her ikisi de bütün aile fertleriyle birlikte şehit edildi.

Bunlardan biri sabah saatlerinde vurulan ve Bureyc Mülteci Kampı Belediyesi`nin başkanı Enis Ebu Şemmale`ye ait olan evdi. Evin vurulmasından sonra ulaşan haberlerde Başkan Enis Ebu Şemmale`nin babasının da aralarında bulunduğu beş kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Daha sonra kendisinin de şehit edilenler arasında olduğu haber verildi.

Öğle saatlerinde düzenlenen bir saldırıda da Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi`nin liderlerinden Vaddah Ebu Amir`in Han Yunus`ta bulunan evi hedef alındı. Savaş uçaklarıyla düzenlenen bu saldırıda Ebu Amir eşi ve beş çocuğuyla birlikte şehit edildi.

Ebu Amir`in bütün aile efradıyla birlikte şehit edilmesi üzerine açıklama yapan FDKC, siyonist vahşeti lanetlediğini dile getirdikten sonra böyle bir vahşet karşısında zafere ulaşmanın tek yolunun direniş olduğunu dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir