• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Peygamber Sevdalıları Mersin`de bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından iki yıldır  Mersin’de geleneksel hale getirilen açık havada toplu bayramlaşma merasimi, bu sene  de  Mersin merkez Ulu Camii avlusunda  gerçekleştirildi.

İkindi namazından sonra Akdeniz İlçesi merkez Ulu Camii avlusunda bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu üye ve gönüllüleri,  salavatlar eşliğinde bayramlaştı.

Bayram şekeri ve cezeryenin ikram edildiği merasimde, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mersin İl Başkanı Salih Demir kısa bir konuşma yaptı.

Demir konuşmasında, “Mübarek bir ayı, bir fırsatlar ayını geride bıraktık. İftarıyla, sahuruyla, teravihiyle, itikâfıyla. Ümmeti Muhammed’in camilerde buluşmasıyla dolu dolu bir Ramazan ayını geride bıraktık. Dolu dolu geçen Ramazan’ın ardından bizi böyle bir bayrama eriştiren Rabbimize şükürler olsun.” dedi.

Demir şöyle devam etti: “Bu bayramın ümmetin kurtuluşuna vesile olması, ümmetin necatına, ümmetin vahdetine, birliğine, dirliğine İnşallah bu Ramazan bir milat olur. Filistin için duaya devam edelim. Protestolara kesilmeksizin devam edelim. Boykota elimizden geldiğince devam edelim. Müslümanlar arasında kardeşlik duygularının tamamlanmasına kadar çalışmaya devam edeceğiz. Ümmetin durumu ortada, önemli olan tüm İslam âleminin birlik olmasıdır.”

Yapılan konuşmanın ardından Ruhullah Gökçen Hoca’nın Gazze’ye yaptığı duanın ardından program son buldu. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir