• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Adana`da Mihmandar Camii inşaatının temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Projesi tamamlanan Mihmandar Camisinin, yaklaşık 8 bin kişilik nüfusa sahip Cumhuriyet Mahallesinde yapılması için gerekli işlemler tamamlandı.

Ceyhan’ın girişinde yer alan, çoğunluğu Doğu ve Güneydoğudan göç eden vatandaşların ikamet ettiği yaklaşık 8 bin nüfuslu Yüreğir Doğankent beldesi Cumhuriyet Mahallesi’ne Mihmandar Cami yapılması için nihayet düğmeye basıldı. Cami temel atma töreni mahalleli tarafından sevinçle karşılandı.

Temel atma töreni Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan İmam Hatip Talat Yurt, cami inşaatı hakkında bilgi verdi.

Caminin 4 bin metrekare alan üzerinde 400 metrekare oturum alanlı ve bin 200 kişi kapasiteli olduğunu belirten Yurt, “Camide şadırvanı, imam lojmanı ve iki şerefeli tek minare ile Kur`an kursu olacak. İnşaatı tamamlandığında Yumurtalık bölgesinin en büyük camisi olma özelliğini de taşıyacak. Mahallemizde bu güne kadar bir caminin olmaması büyük bir eksiklikti. Uzun uğraşlar sonucu nihayet temel atmanın sevincini yaşıyoruz. Cami sorunumuzun çözülmesi için büyük uğraş veren herkese mahalle halkı adına sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tekbirler ve dualar eşliğinde, kurban kesilerek Camii ve Kur`an kursunun temeli atıldı.  (Yunus Emre - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir