• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
İsrail saldırılarını arttırarak sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun saldırıların devam edeceği yönündeki açıklamasının ardından Gazze'de saldırılar artarak devam etti. Gece saatlerinde de saldırılarını sürdüren İsrail, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişi daha katletti, 100'den fazla kişi yaralandı.

Daha önce de okul, hastane ve camileri vuran İsrail son olarak Gazze'nin en büyük hastanesi Şifa Hastanesini hedef aldı. Saldırıda 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Hastane saldırısını yalanlayan İsrail, Hamas'ın hastaneyi yanlışlıkla öldürdüğünü iddia etti.

İsrail, Hamas liderlerinden İsmail Haniye'nin evini de vurdu. Saldırıda ev kullanılamaz hale gelirken, Filistin İçişleri Bakanlığı, evin boş olduğunu ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Gazze'nin batısında bulunan Nasr Mahallesi'ndeki el-Aksa televizyon binasını da hedef alan İsrail, televizyon binasını tamamın yıkarken saldırılarda çevredeki binalar da zarar gördü.

Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği hava saldırısında Dahir ailesinden 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını söyledi.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine yönelik saldırılarda En-Neccar ailesinden 3 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını ifade eden Kudra, Gazze'nin orta kesimindeki el-Breyc Kampı'na düzenlenen hava saldırısında ise 3 kişinin katledildiğini belirtti.

Kudra, son saldırılarla 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısının bin 119'a, yaralıların ise 6 bin 550'ye yükseldiğini bildirdi.

Öte yandan, İsrail tarafının da kayıpları artıyor. Son olarak 5 İsrail askeri öldürüldü. İsrail, Hamas'ın açıkladığı rakamlara karşın şimdiye kadar 48 askerinin öldürüldüğünü kabul etti. Gerçekte ise öldürülen İsrail askerlerinin sayısının bu rakamın çok üstünde olduğu belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir