• DOLAR 32.559
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2432.877
  • ...
İtalya`da bayram sevinci, Gazze hüznü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA - İtalya`nın Como yaşayan farklı ülkelerden birçok Müslüman, bayram namazı için sabahın erken saatlerinde Mevlana Camii`ne akın etti. Como kentinde Mevlana Camii doldu taştı.

Camiye akın eden Türkiyeli çok sayıda Müslüman bayram namazını omuz omuza eda ettiler. Namazın ardından bu sefer bayramlaşmak için saf tutan Müslümanlar, birbirileriyle el sıkışıp kucaklaşarak bayramlaştı.

Camideki bayramlaşmadan sonra Müslümanlar evlerde bir birlerini ziyarete başladı. Ev sahipleri yaptıkları ikramlarla misafirlerini en güzel şekilde ağırlamaya çalıştı.

Müslümanlar, Filistin ve özellikle Gazze`de Siyonist İsrail`in yaptığı katliamlarla bayramı sevinç ve hüzünle iç içe yaşadı.

Duygularını dile getiren Muhittin Tetik, ``Bu bayramı hüzün içinde geçirmekteyiz. Çünki Gazze`deki kardeşlerimiz Şehid oluyorlar. Ve orada birçok eziyetlere maruz kalıyorlar. Acımız büyüktür. Fakat buna rağmen biz Müslümanlar olarak bu bayramı eda etmek zorundayız.`` dedi.

Abdulhamit Yararlı da, ``Bayramın bütün İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Her ne kadar biz burada bayram geçiriyorsak da bir parçamız hüzünlüdür. Bir parçamız da bayram sevinci olarak geçiyor. Her halükarda yani şu anda oruç ayı içerisinde Gazze`deki Müslüman kardeşlerimize yapılan o katliamı kınıyoruz.`` şeklinde konuştu. (Yunus Can - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir