• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tekstil fabrikasındaki yangın söndürülemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa’nın en büyük fabrikalarından olan Karesi tekstil fabrikasında başlayan büyük yangın tüm müdahalelere rağmen söndürülemiyor

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi'ndeki Karesi Tekstil'e ait fabrikada çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınarak söndürülmeye çalışılıyor. Yangına müdahale amacıyla Bursa'nın ilçelerinin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden de itfaiye ekipleri Bursa'ya geliyor.

İtfaiye ekipleri, yangın söndürme çalışmalarının yanı sıra iş makineleriyle yangının fabrikanın diğer bölümlerine sıçramasını engellemeye çalışıyor. Yangını haber alıp fabrikaya gelen işçiler de depolardaki malzemelerin dışarıya çıkarılmasına yardımcı oluyor.

Yangın olayını haber alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte fabrikaya gelerek, söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Karaloğlu, İtfaiye Daire Başkanı'ndan bilgi aldığını belirterek, "İtfaiye daire başkanı yangının şu anda kontrol altında olduğunu söylüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, orman bölge müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden ekipler ulaşmak üzere. Yangına tüm imkanlarla müdahale ediliyor. Teknik bir iş bizde çok fazla anlamıyoruz. Onların ifadesi şu anda kontrol altında olduğunu söylüyorlar. Ama yangın hala devam ediyor" dedi.

“Ciddi bir yangın ciddi zarar var”

Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralı olmadığını açıklayan Vali Karaloğlu, "Ama ciddi bir maddi zarar var. Biz firma sahiplerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah daha fazla büyümeden, çünkü fabrikada çok büyük bir fabrika. 80 bin metrekarelik kapalı alanı var. Şu anda yangının devam ettiği kısım belki sekizde biri veya onda birlik alanda devam ediyor. Yangın burada tutabilirsek başarılı olacağız."diye belirtti.

Hasar miktarı ile ilgili bir soru üzerine de Vali Karaloğlu, "Onu bilemiyorum. Tabi firma sahipleri burada. Ama ciddi bir zarar olduğu belli. Depo kısmında, polyester deposunda, büyük bir şey var. Epeyce bir zarar var. Ama şu anda rakamlar nedir onu bilemiyorum. O da belki söndükten sonra fotoğraf ortaya çıktığında, hangi depo ne kadar zarar görmüş, hangi makineler ne kadar zarar görmüş, hasar tespit çalışmasından sonra rakam telaffuz edilebilir. Ama şu anda söylenebilecek tek şey ciddi bir yangın ve ciddi bir zarar var."ifadelerine yer verdi.

Tekstilde çalışan personeller ise yangının neyden kaynaklandığını bilmediklerini ancak trafo patlaması veya elektrik aksamından kaynaklanabileceğini söyleyerek, yangının tüm fabrikayı henüz sarmadığını ifade ettiler.

Çalışmalara katılan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, patlamalar sırasında çeşitli parlamalar oluşabildiğini kaydetti. Doğan, “5 bin metrekare kapalı alandan bahsediyoruz. Yangının büyüme ihtimaline karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden helikopter istedik. İki helikopter havadan, biz de 20 ekiple bina içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Doğan, bu tür yangınların çıkış nedeninin belirlenmesi için zamana gerek duyulduğunu vurgulayarak, "Bina içinde 15 ayrı noktaya müdahale ediyoruz. Sevindirici yanı can kaybının olmaması. Yangının çıkış nedeni ise 24 saat sonra ancak ortaya çıkar. Yarın bir kanaatimiz oluşur diye düşünüyorum" ifadesini kullandı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir