• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
Suriyeli çocukların dilinden bayram
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli Mülteciler, Ramazan Bayramı’na buruk girdi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Ceylanpınar’a sığınan Suriyeli çocuklar, bayramı ülkelerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Yaklaşık 2 yıldır Ceylanpınar’a geldiğini belirten, Suheyp İsmail Casım (13) “Suriye’de savaş çıkınca ailemle buraya geldik. Ben Suriye’de bir çok çocuktan şanslıyım, Allah’a şükür ailemden kimseyi kaybetmedim. Ama bir çok Suriyeli babasını, abisini, kardeşini kaybetti. Bizimde Suriye’deki evimiz  yıkıldı. Hırsızlar tarafından talan edildi. Suriye’deki bayramlarımız daha güzel geçiyordu. Çünkü orda arkadaşlarım var onlarla geziyor, şeker topluyordum.” Şeklinde duygularını dile getirdi.

Savaşta 2 tane amcasını kaybettiğini söyleyen, Ali Ömer Hamo ise,  (13) “Yaklaşık 1 bucuk yıldır Ceylanpınar’dayız savaşta 2 amcam hayatını kaybetti. Bizim evimize de 2 tane bomba isabet etti. Evimiz yıkıldı. Kalan bazı ev eşyalarını, bilgisayar, dolap, battaniyeleri de hırsızlar çaldı. Amcamın çocukları bizim evde kalıyor bayramı onlarla birlikte geçiriyoruz. Zaten burada başka akrabamız olmadığı için gidecek bir yerimiz yok buradaki komşulardan şeker topladık. Burada da bayram güzel ama Suriye deki bayramlar daha güzeldi. Çünkü orda gidecek, bayramlaşacak akrabalarımız var.” İfadelerini kullandı.

Suriye’de bayram günleri akrabalarını gezdiğini ifade eden  Yasir Muhammed Musa da,(14) “Yaklaşık 2 yıldır buradayız, savaşta ailemden kimseyi kaybetmedim ama burada halamın eşi aniden öldü. Buna çok üzüldüm. Ceylanpınarlı kardeşlerimiz bize yardım etti. Taziye işlemlerini hepsini Ceylanpınarlı kardeşlerimiz yaptı. Ceylanpınar’a geldiğimiz günden beri bize sürekli yardım ediyorlar Allah onlardan razı olsun. Suriye’de bayram günleri akrabalarımızın evine gider onlarla bayramlaşırdık burada sadece bir akrabam var evine bayramlaşmak için gittim.” İfadelere yer verdi.

Yaklaşık 1 bucuk yıldır Türkiye’ye geldiğini belirten, Muaz İsmail Casım ise (12) “Türkiye’ye yaklaşın 1 buçuk yıldır gelmişiz. Evimize bomba atıldığı için evimiz yıkıldı. Biz evde olmadığımız içinde bize bir şey olmadı. Ailemle buraya geldik Ceylanpınar’da bize çok yardımcı oldular. Burada komşuları gezerek şeker topladık ve anne ve babamın eli öptüm onlarla bayramlaştım.”  Diyerek duygularını paylaştı.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir