• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Katliamlara ve Yıkıma Rağmen Gazze Bayramı Kutluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal güçleri 7 Temmuz`dan bu yana Gazze Şeridi`ne karadan, havadan ve denizden saldırıyor. Saldırılarda şu ana kadar 1040 Filistinli şehit oldu ve binlerce Filistinli de yaralandı, yüzlerce ev yıkıldı ve işgal ordusu korkunç katliamlara imza attı.

Bütün bunlara rağmen Gazze Şeridi camilerinden bayramın ilanıyla birlikte tekbir sesleri yükseldi. Gazzeliler, yaşadıkları acılara rağmen bayramda yakınlarını ziyaret ediyor.

Savaş nedeniyle işgal ordusunun hava saldırısı düzenleyebileceği ihtimali göz önünde bulundurularak bu yıl Gazze Şeridi`nde bayram namazı açık alanlar yerine sadece camilerde kılındı.

İşgal güçlerinin saldırıları nedeniyle evini terk ederek El-Bureyc Mülteci Kampı`ndaki okullardan birine sığınan Nadiye Subhi, işgalcinin bayram sevincini engellemesine izin vermeyeceklerini ve bayramı hangi şartlarda olursa olsun kutlayacaklarını söyledi.

İşgal ordusunun saldırılarında evleri yıkılan Sümeyye Eş-Şerif ise, bayram namazına giderken evlerinin enkazı üzerinde tekbir getirerek, "İşgalciler evlerimizi yıkarak bayram sevincini yaşamamızı engelleyeceklerini sanıyorlarsa Filistin halkını henüz tanımamışlar" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir