• DOLAR 32.546
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2429.794
  • ...
Ceylanpınar'da 'Genelensel Bayram Kahvaltısı' bu yılda verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Ensar Der, her yıl olduğu gibi bu yılda "Bayram Kahvaltısı"nda üye ve gönüllüleriyle bir araya geldi.

Bayram Namazı'ndan sonra mezarlık ziyareti yapan dernek üyeleri ardından kahvaltıya hazırlanan Ensar Der üyesi Rahmetullah Durmaz'ın evine geçti.

Bu hayırlı çalışmayı 90'lı yılından önce Muhammed Şakir Hoca'nın yaptığını ifade eden Durmaz, ardından bu hayırlı çalışmayı kendisinin üstlendiğini söyledi.

Durmaz, "Ben, 1995 yılından bu yana her Ramazan ve Kurban Bayramı'nda halka açık kahvaltı vermiyorum. Tabi ilk önceleri sadece akraba ve tanıdıklarına, daha sonra halka açık getirerek halkımıza bayram Kahvaltısını veriyorum. Bunu sadece Allah rızası için yapıyorum" dedi.

Bayram kahvaltısına katılan Nurettin Ayak, kahvaltı programına yaklaşık 20 yıldır katıldığını ifade ederek,  “Biz kendi arkadaşlarımız arasında bu programa CMS diyoruz. Bayram sabahı Cemiye orda mezarlığa gider ölülerimizi ziyaret ederiz ardından Sofi Rahmetullah Ağabeyin evine gelir kahvaltı yaparız. Bu Ceylanpınar’a has bir programdır bu programı başka hiçbir yerde görmedim. Allah kendisinden razı olsun onun vesilesiyle göremediğimiz arkadaşlarımızı da burada görerek bayramlaşıyoruz. Bayrama has bu tür etkinliklerin devam etmesini diğer Müslümanlardan da temenni ediyoruz.” Dedi.

Küçüklüğünden beri bu programa katıldığını belirten Yakup Katıtaş ise, “Bu programa küçüklüğümden beri katılıyorum. Allah bu programı yapan, düzenleyen, katkısı geçenlerden razı olsun. Bu tür programların kalbimizin muhabbetle birbirine bağlanmasına sebep oluyor, birlikteliğimizin artıyor. Allah bu programı düzenleyenlerden razı olsun.” Şeklinde konuştu.

Bütün dostlarla burada bayramlaştığını belirten Ahmet Aydın, öncelikle bütün İslam âleminin bayramını tebrik ettikten sonra, “Rahmetullah Ağabeyimiz her bayramda böyle bir kahvaltı organizasyonu yapmaktadır. Allah ondan razı olsun. Yıllardır bu programa geliyoruz. Burada bütün dostlarla arkadaşlarla bayramlaşıyoruz. Bu program bir bayramlaşma merasimine de dönüşüyor. Allah katkıda bulunanlardan razı olsun.”diyerek duygularını dile getirdi. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir