• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
JİTEM`den gazeteci kaçırma girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre, Cizre`de markette bayram alışverişini yapan İlke Haber Ajansı Cizre muhabiri gazeteci Abit Dündar, saat 18.30 sıralarında biri Musa Anter cinayeti katil zanlısı Hamit Yıldırım`ın oğlu olduğu öğrenilen 2 JİTEM elemanı tarafından kaçırılmak istendiği iddia edildi.

Bayram alışverişini yapmak için girdiği marketten çıkan Gazeteci Dündar, 73 AH 504 plakalı beyaz bir Audi marka araçla önce ezilerek öldürülmek istendi. Daha sonra araçtan inen ve JİTEM elamanı olduğu öğrenilen 2 kişi tarafından kaçırılmak istenen Dündar, olayı gören halk tarafından kurtarıldı. Dündar, vücudunun çeşitli yerlerinden hafif yaralar alırken, JİTEM`ciler halkın araya girmesiyle araçlarına binerek olay yerinden kaçtı.

Konu ile ilgili İLKHA`ya konuşan Gazeteci Abit Dündar, kaçırılma girişimini şöyle anlattı: "İftara bir saat kalmıştı. Ben de iftar için marketten ekmek aldıktan sonra evime dönerken Cizre`nin en işlek caddesi olan Orhan Doğan Caddesinde saat 18.30`da içerisinde 2 kişi bulunan Audi marka araç hızla beni ezmeye çalıştı. O kargaşada aracın 73 AH 504 plakalı beyaz renkli Audi marka olduğunu gördüm. Sonra araç içerisinde bulunan 2 kişi bana saldırarak biri elimi arkadan büktü, diğeri de ensemden tutarak beni araca bindirmeye çalıştılar. Ben de ellerinden kurtulmaya çalışırken çevrede bulunan ve kaldırımda seyyar satıcılık yapan şahıslar beni onların elinden aldı. Vatandaşların tepkisiyle olay yerinden hızla kaçtılar olay çok hızlı ve profesyonel bir şekilde gerçekleşti."

Suikast ve kaçırma girişiminde JİTEM izi
Kendisini kaçırmak ve suikast yapmaya çalışan şahısların kimlik bilgilerine ulaştığını da dile getiren Dündar, kaçırma girişiminde bulunanların Musa Anter cinayetinin katil zanlısı Hamit Yıldırım`ın oğlu M. Yıldırım ile dayısı A.Ç olduğu olduğunu ve bunu polis ifadesinde de söylediğini ifade etti.
 

JİTEM`ci baba işini oğluna mı devretti?
Kaçırma girişiminde kullanılan aracın baba Hamit Yıldırım`a ait olduğunun öğrenildiğini belirten Dündar, bu durumun baba işini oğluna mı devretti? Sorularını akla getirdiğini söyledi.

Şırnak merkez Kumcatı beldesinde oturan Yıldırım ailesinin bayram akşamı gazeteciyi niçin kaçırmak istediği merak edilirken, Gazeteci Dündar, Silopi`deki asit kuyuları başta olmak üzere bölgede JİTEM tarafından gerçekleştiren çok sayıda olayı haberleştirmişti.

Öte yandan Dündar`ı kaçırma girişiminde bulunan M. Yıldırım`ın facebook sayfasında eski milletvekili Haşim Haşimi ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile çekilmiş fotoğrafı dikkat çekti. Dündar daha önce de yol kesen PKK`liler tarafından kısa süreliğine kaçırılmıştı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir