• DOLAR 32.571
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.985
  • ...
siyonist israil Tüm Dünyayı Kandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist israil`in tirajı en yüksek gazetelerinden olan Yisrael Hume`nin yazarlarından Yoav Limor, bugünkü yazısında siyonist israil`in saldırılarının istenen sonucu doğurmadığını öne sürdü.

siyonist israil ordusunda çok sayıda kayıp verilmesinin Tel Aviv`deki karar mekanizmalarını hüsrana uğrattığını savunan Limor, "İsraille kıyaslandığında Hamas gibi küçük bir hareketin ödediği ağır bedele rağmen ateşkese yanaşmayışı siyonist israil`de öfkeye neden oluyor" görüşünü paylaştı.

Limor, siyonist israil`in, Gazze`ye atılan binlerce roket, füze ve havan topunun Hamas yönetimini ateşkese zorlayacağı ihtimali üzerinden saldırılarını sürdürdüğünü kaydetti.

İSRAİL DÜNYAYI YANILTIYOR

Haaretz Gazetesi köşe yazarı Gideon Levy ise israil`in Gazze`ye savaş açarak uzun vadeli başarı kazanamayacağının başlangıçtan beri bilindiğini ifade etti.

siyonist israil`in tüm dünyayı kandırdığını bildiren Levy, "israil, saldırının Hamas`ın attığı roketler nedeniyle başladığını dillendiriyor ama asıl sebep roketler değil 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılmasıdır. siyonist israil bu olaydan sonra Gazze`deki devlet memurlarının maaşlarının ödenmesi için gerekli paranın girişine engel olmuş ve ulusal uzlaşı hükümetinin kurulmasına karşı çıkmıştır" diye yazdı.

Levy, israil`in izlediği yanıltma politikasının bir diğer ayağının Gazze`yi işgal altında tutmadığını iddia etmesi olduğunu anımsattı. Levy, israil`in uygulamaları nedeniyle büyük bir hapishaneye dönüşen Gazze`nin halen işgal altında olduğunu savundu.

Levy, Batı`da israil`in kendini savunma hakkı olduğu yönünde siyasi bir düşünce olsa da yaşanan can kayıpları ve meydana gelen yıkımın dünyadaki israil karşıtlığını körüklediğine işaret etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir