• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
"İnsanım diyen herkes İsrail'in zulmüne karşı durmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMBURG- Almanya’nın Hamburg şehrinde İslami  hizmetlerini sürdüren Avrupa İslam Alimleri Birliği, yayınladığı basın bildirisinde, İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık dışı  soykırıma karşı,  insan olan herkesi karşı çıkmaya davet etti.

Başkanlığını Almanya’nın Hamburg şehrinde faaliyet yürüten Vahdet Cami imamı Molla Abdulkadir Aydın’ın yaptığı Avrupa İslam Alimleri Birliği, yayınladığı basın bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

“Züntikam olan, azabı en şiddetli olan, cezası en şiddetli olan, tuzağı en şiddetli olan, hesabı çarçabuk gören Allah’ın adıyla.

Sonsuz hamd Allaha mahsustur.  Salat ve selam Allah'ın Resulü ve habibi olan Muhammed (sav)’e, onun ehline ashabına ve kıyamete kadar onun yolunu takip edenlerin üzerine olsun.

Müslümanlar için en kutsal ay olan Ramazan ayında birçok kez yaptığı gibi, hiçbir kutsalı ve ahlaki değeri tanımayan İsraillin yeni bir katliamıyla karşı karşıyayız. Bırakın Müslümanların, insan olan herkesin karşı çıkması gereken bir soykırımla karşı karşıyayız. Nitekim Venezüella Cumhurbaşkanı, yaptığı basın açıklamasında bu zulmü en şiddetli bir şekilde protesto etmiş, insan olmanın gereğini yapmıştır. Buna karşın 20’ye yakın Arap, 60’a yakın İslam ülkesinden devlet bazında iki devlet hariç ciddi bir protesto gelmemiştir. 70 yıldır İsrail zulmüne karşı direnen Filistin halkının şanlı ve  onurlu direnişine karşın, adı geçen Arap ülkelerinin hiçbiri, bir dakika dahi duramamıştır.

İslam’la ilgisi olmayan insanların, İnançsız insanların bile , yaşanan bu insanlık dramı karşısında kadınların, çocukların, yaşlıların öldürülmesi, hastanelerin, okulların, evlerin yıkılması, ördükleri duvarlarla açlığa mahkûm edilmeleri karşısında seslerini yükseltmelerine karşın, bu adı İslam devleti diye geçen güruhtan en ufak bir izzet ve onur alameti belirmemiştir.

Avrupa İslam Alimleri Birliği olarak, hem insanlığımızın, hem de Müslümanlığımızın bir gereği olarak, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu deklere ediyoruz. Özelde Avrupa’da yaşayan Müslüman kardeşlerimizi, genelde de tüm dünya Müslümanlarını kendi vatanlarını, namuslarını, canlarını, mallarını korumak için, Filistinlilerin yaptığı bu şanlı direnişe maddi ve manevi desteğe davet ediyoruz.

Beri tarafta, her fırsatta demokrasi ve insan haklarından dem vuran Avrupalı devletlerin bu zulme karşı suskunluğunu da kınıyoruz. Ve onları kendi çıkarmış oldukları kanunlara bağlı kalmak suretiyle ilkeli olmaya davet ediyoruz. Kendilerinin 1958’de çıkardıkları, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesinde yazdıkları aşağıdaki maddelere bağlı kalmaya çağırıyoruz:

Madde 1- Bütün insanlar hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar.

Madde 3- Yaşamak, hürriyet ve kişi emniyeti her ferdin hakkıdır.

Madde 4- Hiç kimse kölelik veya kulluk altında bulundurulamaz, kölelik ve köle ticareti her türlü şekliyle yasaktır.

Madde 7- Kanun önünde herkes eşittir ve farksız olarak kanunun eşit korumasından istifade hakkını haizdir.

Madde 9- Hiç kimse keyfi olarak tutuklanamaz, alıkonulamaz veya sürülemez.

 
Söyleyin bu maddelerin muhatabı sadece Avrupalılar mı? Filistinli Müslümanlar insan kategorisinde değil mi? Daha ne zamana kadar bu zulme seyirci kalacaksınız. Eğer bu zulme karşı insan olmanın gereği olan tepkiyi vermezseniz, artık demokrasi adına söyleyecek hiçbir söz kalmamıştır.

Son olarak Avrupa basınına da bir çağrı yapıyoruz. Nerde kaldı sizin ilkeli ve tarafsız yayınınız. Bir panda yavrusunun doğumuna dakikalar ayıranların, acaba öldürülen Filistinli çocuklara ayıracak bir dakikaları yok mu? Yoksa bu çocukların onların yanında bir panda yavrusu kadar değeri yok mudur?

Cenabı Allah’tan bu Ramazan ayı hürmetine, içindeki Kadir Gecesi hürmetine, içinde indirilen Kur’an hürmetine ve içinde bi’setle görevlendirilen Hz.Muhammed (as) hürmetine, bu kardeşlerimize yardım etmesini talep ediyoruz.

Ey kimsesizlerin kimsesi, ey düşkünlerin, acizlerin Rabbi, Ey darda kalanların sığınağı yol göstericisi, senin kapına geldik. Kimsesizliğimizi acizliğimizi sana şikâyet ediyoruz. Sen dualarımızı kabul et, bu kardeşlerimize katından bilmediğimiz ordularından gönder.

Ümmet adına bizim namusumuz olan, Mescid-i Aksa’yı muhafaza eden, izzetimizi onurumuzu koruyan bu kardeşlerimize tekrar ebabil sürüleriyle yardım et. Şüphesiz senin gücün her şeye yeter. Âmin.”  Avrupa İslam Âlimleri Birliği Başkanlığı    (Ahmet Bayram-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir