• DOLAR 32.534
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2492.129
  • ...
Arefe Gününde Mezarlıklar Ziyaretçilerle Doldu Taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ramazan Bayramı öncesi Arefe gününde öğle saatlerinden itibaren Batman`daki mezarlıklar, yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarla doldu taştı. Batmanlılar, ilde bulunan mezarlıklardan Karşıyaka ve Asri Mezarlıklarına akın etti.

Peygamber Efendimizin  de Arefe günü yapılmasını tavsiye ettiği kabir ziyareti, bu yıl yine yoğun olarak gerçekleşti. Yüksek sıcağa ve kalabalık caddelere aldırış etmeyen vatandaşlar, mezarlıklarda yatan yakınlarıyla bayramlaşmak için yollarla düştü. 

Mezarlık girişlerinde metrelerce araç kuyruğu oluşurken, sıcaktan bunalan araç sürücüleri ve yaya vatandaşlar arasında bazen  tartışmalar da yaşandı. Trafik ekiplerinin yoğun çabasıyla trafik akışı sağlanmasına rağmen, yollarda oluşan araç izdihamından dolayı trafik zaman zaman tıkandı. 

Arife günü mezarlık ziyaretinin daha iyi olduğunu düşünerek ölülerine Kur`an`ı Kerim ve dua okumak isteyen Batmanlılar, kabristanlarda adım atacak yer bırakmadılar.

Kabir ziyaretini gerçekleştiren vatandaşlar okudukları Yasin-i Şeriflerle ve yaptıkları dualarla yakınlarının kabirleri başında uzun uzun oturdu. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde, mezarlar sulandı, üzerlerinde biriken otlar temizlendi. 

Mezarlık ziyaretleri için gelen vatandaşlar, yanlarında getirdikleri bisküvi ve şekerleri çocuklara dağıttı. 

  (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir