• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
`Müslümanlar için en büyük bayram vahdettir``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Günlerdir İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları devam ederken yaklaşan bayram Müslümanlara sevinç vermiyor. Filistin halkının yaşadığı katliamdan dolayı bayramın buruk geçeceğini söyleyen Muş halkı, vahdetin önemine dikkat çekti.

“Müslüman Müslüman’ın kardeşidir’’
Bu Bayramın hüzünlü geçeceğini ifade eden Molla Abdullah Güler; “Gazze’deki kardeşlerimizin durumu bizi çok üzüyor ver üzülmek zorundayız. Çünkü Cenabı Allah bizi Müslüman olarak adlandırmış. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Onların maddi ve manevi bütün sıkıntılarını gidermek için elimizden geleni yapacağız. Bütün camilerimizde onlar için dualar edildi. Siyonistler telin edildi halen de bazı geceler kardeşlerimiz toplanıp İsrail’i telin ediyor ve onların bu zulümlerini bertaraf etmek için ellerinden geleni yapıyor. Cenabı Allah bizleri güzel günlere kavuştursun ve İslam âlemine birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir bayram yaşamayı nasip eylesin’’ dedi.

“Yüreğimiz kan ağlıyor’’
Filistin’deki durumdan dolayı Müslümanlar olarak yasta olduklarını söyleyen Celel Erikli, “Filistinli kardeşlerimizin İsrail’in zulmüne maruz kalması nedeniyle Ramazan üzüntülü bir şekilde geçirdik. Yüreğimiz kan ağlıyor. Rabbim bir an önce İslam Âlemini uyandırsın ve Kur’an şemsiyesi altında birleştirsin. Rabbim, o zalim, kâfir,  despot İsrail’in belasını versin ki, bu da ancak ümmetin birliğiyle mümkün olur. İnşallah Rabbim biran önce bu ümmeti birleştirip aralarındaki tefrikayı, mezhepçiliği, grupçuluğu giderir, ümmeti Resulullah’ın şemsiyesi altında toplayarak, ümmetin eliyle Siyonist İsrail’e büyük bir tokat atar.’’ dedi.

“Şehitlerimiz iftiharımızdır’’
Şehitlerle iftihar ettiklerini, şehitlerin ümmet için kayıp değil kazanç olduğunu ifade eden Erikli, “Allah`ın izni ve şehitlerin kanlarının bereketiyle İslam Ümmeti biran önce uyanır ve birleşir. Dua etmek lazım… Duayla beraber Amerika ve İsrail’in mallarını boykot etmek gerek. Ondan sonra Filistin’e maddi-manevi, elimizden geldiği kadar yardım etmemiz gerek. Yardımlarını esirgemeyen herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

“Müslümanlar için en büyük bayramın vahdettir’’
Müslümanlar için en büyük bayramın vahdet olacağını ifade eden Hüseyin Atlı ise, “İsrail’in Filistin’e saldırıp yüzlerce mazlumu öldürmesi nedeniyle bayram sevincimizin hüzne dönüştüğünü görüyoruz. Müslümanlar için en büyük bayram, Müslümanlar arasında vahdetin oluşmasıdır. İsrail yıllardır Müslümanları öldürüyor, Müslümanlar sadece meydanlara çıkıp sloganlar atıyor. Artık somut bir şeylerin yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

“Müslüman kardeşlerimizi de unutmayacağız’’
Mesut Gündüz ise; “Bayrama buruk bir şekilde giriyoruz. İslam âleminin her yerinde kan-gözyaşının olması ve İsrail’in Filistin’e yönelik zulmünden dolayı üzgünüz. İnşallah güzel bir bayram geçiririz. Bu arada Müslüman kardeşlerimizi de unutmayacağız ve onlara bol bol dua edeceğiz’’ dedi.

(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir