• DOLAR 32.522
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.626
  • ...
Hatim duasında Filistinliler unutulmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Ramazan ayının son mukabelesi yoğun ilgi gördü. Ramazanın son gününde yapılan mukabeleye yoğun ilgi gösteren Müslümanlar yapılan hatim duasında Filistinli Müslümanlara dua ettiler.

Mukabele öncesi cemaate seslenen Cami Hocası Molla Abdullah Güler, sadece Ramazan Müslüman’ı olunmaması gerektiğine dikkat çekerek, Ramazan ayında elde edilen kazanımların Ramazandan sonra da devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Güler Hoca, “Ramazan, Müslümanlar için büyük bir fırsattır. Bu fırsat gelip geçti. Ramazanı iyi değerlendirmek, dopdolu geçirmek gerçekten büyük bir bahtiyarlıktır. İnanıyorum ki, bu yıl ilimizde Ramazan çok güzel bir şekilde ihya edildi. Bütün camilerimiz tıklım tıklım doldu. Ramazanın her günü camimiz Kur'an okuyanlarla doldu. Okuyamayanlar da Kur'an'ı can kulağıyla dinlediler. Gerçekten güzel bir olaydır bu. Kur'an'da belirtildiği gibi Kur'an'ı can kulağıyla dinlemek insanın imanını arttırır. Dolayısıyla bu Ramazan-ı Şerifi gerek teravihleriyle, gerek Kur'an tilavetiyle ve gerekse diğer hususlarda camilerimiz tıklım tıklım doldu taştı. İşte bugün Ramazanın son günü ve bayramın sevincini yaşıyoruz." şeklinde konuştu.
Cemaat ise havaların çok sıcak olmasına rağmen güzel bir Ramazan ayı geçirdiklerini söyledi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir