• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Hatim duasında Gazze`ye dua israil`e beddua
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe yeni merkez camiinde her gün öğle namazından sonra halkın yoğun katılımıyla okunan mukabele, bugün itibariyle okunan amme cüzü ile son buldu. Cami cemaatinin yoğun iştirak ettiği son mukabeleden sonra okunan 57 hatmin duasında Gazze’deki Müslümanlara dua, İsrail’e ise beddua edildi.

Mukabelenin tamamlanmasının ardından 57 hatmin duasını okuyan cami imamı Mehmet Salih Çalka, bir buçuk milyon Gazzelinin bir buçuk milyar Müslüman`ın izzeti için direndiğini belirterek, Allah`tan Gazze’deki Müslümanları muzaffer eylemesini ve İsrail’in helak olması için talepte bulunuldu.

Yapılan duadan sonra kısa bir açıklamada bulunan cami imamı Mehmet Salih Çalka, “Rabbimize sonsuz şükürler olsun hatmimizi bitirdik. Burada okunan mukabelenin ve aynı zamanda burada okuyan 35 kardeşimizin hatimleri ve vekaletle bize bildiren 22 kardeşimizin hatimlerinin duasını yaptık. Yüce Rabbim indinde kabul etsin inşallah. Okuduğumuz bu duaları evvela Hz. Muhammed Mustafa`ya (s.a.v), Hz. Âdem`e (a.s) şimdiye kadar yaşamış ve vefat etmiş tüm Müslümanların ruhlarına ve aynı zamanda Filistin’de şehit olan kardeşlerimizin ruhlarına hediye eyledik.” dedi.  

(Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir