• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başbakandan Ramazan Bayramı Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ramazan bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında bayramın İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

İslam dünyasının bazı bölgelerinde acıların ve çilelerin eksik olmadığı belirtilen mesajda, “Özellikle Gazze’den yükselen çığlıklar, yüreklerimizi dağladı. Tarih boyunca her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında yer almış bir millet olarak, Gazze’deki katliamlar karşısında sessiz kalmadık. Her zaman olduğu gibi haktan, adaletten ve barıştan yana olduk… Kendimiz için istediklerimizi, bölgemiz başta olmak üzere tüm dünya için istemeye devam edeceğiz." denildi.

Mesajda ayrıca şu tavsiyelere yer verildi: "Küslükleri ortadan kaldıralım, sıla–i rahimi ihmal etmeyelim, komşularımızla, dostlarımızla, akrabalarımızla bayramlaşalım. Sıla-i rahim ve bayram ziyaretleri esnasında, trafik kurallarına riayet etmeye de azami düzeyde özen gösterelim. Ne olur, uykusuz olarak yola çıkmayalım, alkollü olarak yola çıkmayalım. Muhtaçları, düşkünleri, ihtiyaç sahiplerini, bayramda hassaten koruyup gözetelim; ilgimizi, desteğimizi onlardan esirgemeyelim. Bayrama buruk giren yetimleri, öksüzleri, şehit evlatlarını unutmayalım; onları sevindirmeyi, başlarını okşamayı, bayram sevincimizi onlarla paylaşmayı ihmal etmeyelim."

Son olarak halkın bayramının tebrik edildiği mesajda, "Bayramın tüm hanelere, tüm ocaklara, tüm gönüllere; ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa huzur, saadet, selamet getirmesini temenni ediyorum." denildi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir