• DOLAR 32.582
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2431.302
  • ...
Cumhurbaşkanı Gül: Gazze'de insanlığa karşı suç işleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Gül, dini bayramların, özünde var olan değerlerle, herkese insani sorumluluklarını hatırlatan bir yönü bulunduğuna işaret ederek, “Türkiye bölgesinde adeta güvenli bir ada konumundadır. Bu nedenle de memleketimizin kıymetini, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin değerini bilmemiz gerekmektedir” dedi.

Mesajında, büyük bir manevi huzurla idrak edilen Ramazan ayının ardından, mübarek Bayram günlerine ulaşmanın mutluluğu içerisinde bulunulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Ramazan Bayramı’nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milletimizi iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. İçinde bulunduğumuz kutsal günlerin, ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur, istikrar ve refah getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların sona ermesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, dini bayramlarının, özünde var olan değerlerle, herkese insani sorumluluklarını hatırlatan bir yönü bulunduğuna işaret ederek, vatandaşların bunun şuuruyla, gönül ve ruh birliği içinde Bayram günlerini maneviyatına uygun şekilde değerlendireceklerine yürekten inandığını aktardı.

Gazze’de yaşanan acılara değinen Cumhurbaşkanı Gül, “İslam dünyası olarak Ramazan Bayramı’nı buruk karşılıyoruz. Gazze, Irak ve Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan acı olaylar, akan kan ve gözyaşı nedeniyle, yürekleri yakan, vicdanları sızlatan bir tabloyla karşı karşıyayız. Masum insanları hedef alan, kutsal yaşam hakkını hiçe sayan saldırılar, derin endişe ve üzüntü yaratmaktadır. Daha da acı olanı, Müslümanlar birbirlerini öldürmektedir. Diğer taraftan 49 vatandaşımız halen Musul’da rehine durumundadır. Alıkonulan vatandaşlarımızın bir an önce serbest bırakılarak evlerine dönmelerini, gündemimizdeki en öncelikli konulardan biri olarak hassasiyetle takip ediyoruz. Gazze’de insanlığa karşı büyük bir suç işlenmektedir. Çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden masum insanlar acımasızca katledilmektedir. Maalesef büyük bir trajedi yaşanmakta, insanlık onuru ayaklar altına alınmaktadır. Burada asıl endişe verici olan ise, ilgili bütün tarafların, devletlerin ve uluslararası kuruluşların, daha büyük sorunları tetikleyecek bu vahim gidişat karşısında yetersiz kalmalarıdır.” dedi.

Kan ve gözyaşının dinmesi, çekilen çilelerin ve ıstırabın sona ermesi için bir kez daha İslam dünyasını ve uluslararası toplumu göreve davet eden Cumhurbaşkanı Gül, “İsrail bir an önce saldırılarını durdurmalıdır. Kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkesin temini, acil yardımların bölgeye ulaştırılması, adil ve kalıcı bir barışın sağlanması konusunda Türkiye üzerine düşeni yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir. Türkiye Filistin halkının yanında olmayı tüm gücüyle sürdürecektir. Bu vesileyle Filistin halkına bir kez daha başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Mesajının sonunda Gül, “Daha önce de çeşitli vesilelerle ifade ettiğim gibi, hayatım boyunca “halka hizmeti Hakk’a hizmet” olarak gördüm. Bundan sonra da, aynı anlayışla milletimin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Bu düşüncelerle, yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün vatandaşlarımın, Türk ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, çocukların gözlerinden öpüyorum. Vatandaşlarımızın acı ve kederden uzak, huzur içinde bir bayram geçirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir