• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan bayram mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekerek bayramın İslam âlemine ve tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Mısır, Suriye, Arakan, Irak ve Filistin/Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan katliam ve zulümlerin hatırlatıldığı mesajda, Siyonist İsrail’in Gazze’ye saldırmasıyla Müslümanların Ramazan sevincinin hüzne dönüştüğü belirtildi.

İşgal altındaki Gazze’de Siyonistlerin, sivil halkı bombalarla füzelerle katlettiği, yaşlı-genç, kadın-erkek demeden masum sivil halkı hedef aldığı, hatta daha bir yılını doldurmamış bebekleri katlettiği ifade edilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:


 

"Yaşanan zulme ve katliamlara sessiz ve seyirci kalan emperyalist ülkelerin safına Müslüman ülkelerin yöneticileri de katılmakta veya sadece konuşmakla yetinmektedirler. Dünya Müslümanları olarak elimizden başka bir şey gelmediği için yaşanan bu zulüm ve katliamları ise seyrettik veya sadece kınamakla yetindik/yetiniyoruz.

Böylesi şartlar altında İslam ümmetinin hüznüyle Ramazan ayını geride bırakarak buruk bir Ramazan Bayramını idrak ediyoruz."

Tüm Müslümanların bayramının tebrik edildiği mesajda, "Bu mübarek Ramazan ayında iftarlarını şehadet şerbetiyle açan Filistinli Müslümanlar başta olmak üzere İslam âleminin tüm şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralılarına da acil şifalar diliyoruz.  Ramazan bayramı, şehadet bayramına dönen Gazzeli kardeşlerimizin bayramlarını tebrik ediyoruz.

Gençliklerini İslam davası uğrunda mücadele ile geçiren ve bu uğurda zindanlarda geçiren yusufiler ve aileleri başta olmak üzere İslam âleminin ve tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyoruz. 

Ramazan Bayramının Müslümanların birlik beraberliklerine, ümmetin vahdetine zulüm ve esaretten kurtuluşuna ve uyanışına vesile olmasını, İslam âlemine ve tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini yüce mevladan niyaz ediyoruz." denildi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir