• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe'de son Teravih namazı hüzünle kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’in Kızıltepe ilçesi çarşı merkezinde bulunan Yeni Merkez Camii cemaati Yatsı ezanıyla birlikte camiye akın ettiler. Kılınan Yatsı namazından sonra son teravih namazını kılan cami cemaati, İlke Haber Ajansı'na konuşarak 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının son Teravih namazını hüzünle kıldıklarını dile getirdiler.

Ramazan’ın ilk teravihinden son teravihine kadar camilerinin hem bayan hem de erkeklerden oluşan cemaatle dolup taştığını ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Yeni Merkez Camii imamı Mehmet Salih Çalka, “Çok şükür Ramazan’ın sonuna ulaşmış bulunuyoruz. Ama Ramazan’ı uğurlarken üzgün halimiz var. Allah’a çok şükür Yeni Merkez Camisi olarak Ramazan’ın ilk teravihinden son teravihine kadar camimiz hem bayan hem de erkekler olarak cemaatle dolup taştı. Bundan dolayı çok mutluyuz. Mukabeleye katılan kardeşlerimizin sayısı geçen seneye göre daha fazlaydı. Aynı zamanda yaz Kur’an kurslarına gelen öğrencilerimizin de sayısı geçen seneye göre fazlaydı. Bu da bizi ciddi anlamda sevindirdi. Yaz ortasında Ramazan geldi dedik nasıl geçecek düşüncesiyle. Ama Elhamdülillah mübarek Ramazan ayı çok güzel geçti. Bu akşam son teravih namazımızı kıldık. İnşallah yarın akşam tespih namazını kılacağız. Tespih namazından sonra genel bir duamız olacak hem öğleden sonra okuduğumuz mukabelelerin duası hem de Filistin’deki Gazzeli kardeşlerimiz için genel bir dua yapacağız.” dedi.

Cami cemaatinden Selahattin Yaray ise Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını teravih namazıyla, Kur’an-ı Kerim mukabeleleriyle ve duayla yani çok hayırlı bir şekilde geçirdik. Gerçekten Ramazan ayı güzel geçti. Şimdiden gelecek yılın Ramazan ayını bekleyeceğiz. İnşallah gelecek senenin Ramazan ayını da görürüz. Ama Filistin’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Tarif edilemez. Oradaki kardeşlerimiz çok zor şartlar altında yaşıyorlar. Filistin’e bu zulmü reva görenleri kınıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Cami cemaatinden Hamit Durgan da, “Mübarek Ramazan ayı hayırlarla dolu bir ay. Bugün son teravih namazını kıldık. Tabi teravih namazı atmosferi ayrı bir duygu. Güzel bir başlangıçla başladık ve sonuna geldik. Mübarek Ramazan ayından ayrılacağımız için büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Rabbimizden dileğimiz sağlıklı bir şekilde bizleri gelecek senenin Ramazan ayına ulaştırmasıdır. Gazze’de yaşanan olaylar çok üzücü olaylar. Her iftarımızı açmaya çalıştığımızda bizim yaşadığımız rahatlığı ve oradaki yaşanan olayları anımsıyoruz. Ve yüce Allahtan bir an önce Gazze’ de yaşanan olayların son bulması için dua ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir