• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Libya`da çatışma: 26 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya Sağlık Bakanlığından ismini vermek istemeyen bir yetkili, ordu ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda, 26 kişinin öldüğünü, en az 80 kişinin yaralandığını söyledi.

Yetkili, sivil can kayıplarının olduğunu ve yaralanmaların çoğunun şarapnel parçaları ve kurşun isabet etmesi sonucunda oluştuğunu kaydetti.

Bunun yanı sıra Bingazi`nin Buatni bölgesinde yer alan Libya ordusuna bağlı özel kuvvetlerin bulunduğu ana kışlaya Ensaru`ş Şeria destekli Bingazi Devrimciler Şura Meclisi`nin baskın düzenleme girişiminin ardından bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmaların yaşandığı kışladan duman bulutu yükselirken, bunun kışladaki bir cephaneliğin vurulması sonucunda meydana geldiği kaydedildi.

Buatni bölgesinde yaşanan olaylar nedeniyle onlarca ailenin bölgeden ayrıldığı belirtildi.

Libya`nın Bingazi kentinde salı günü Ensar’uş Şeria örgütüne bağlı militanlar ile orduya bağlı Saika (Yıldırım) Birliği arasında meydana gelen çatışmalarda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 86 kişi yaralanmıştı. Perşembe günü ise 9 kişi ölmüş, 44 kişi yaralanmıştı.

Libya`da Muammer Kaddafi`nin devrilmesiyle sonuçlanan 17 Şubat 2011 devriminden sonra ortaya çıkan Ensar`uş Şeria örgütü, ülkede şeriat kurallarının uygulanması çağrısında bulunuyor.

Emekli General Halife Hafter`in, 16 Mayıs`ta çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi`deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurduğu Libya`da, devrimden bu yana belirli aralıklarla şiddet olayları yaşanıyor.

AHMED EZ-ZAHAVİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Örgüte yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bingazi`nin Buatni bölgesinde, silahlı gruplar ile ordu arasında gece boyunca devam eden çatışmalarda, Ensar’uş Şeria örgütü liderlerinden Ahmed ez-Zehavi hayatını kaybetti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir