• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Kızıltepe yaşanan olaylarla ilgili bir kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe Kaymakamlığı Hükümet Konağı Bahçesinde Suriyeli mülteci ve yerel halkında aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verildi.

İftar yemeğinde gazetecilere açıklamada bulunan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, bazı Suriyeli mülteci ve Kızıltepeli bir grubun arasında çıkan olaylarda bir kişinin yakalandığı söyledi.

İftar yemeğine Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe emniyet müdürü Abdullah Ergen,  STK temsilcileri, oda başkanları,  kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Verilen iftar yemeğinden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Mardin Valisi Taşkesen “ Ramazanın sondan bir önceki iftarda böyle anlamlı bir ortamda ve anlamlı bir zaman diliminde memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Biliyorsunuz, son haftalarda Kızıltepe’de nahoş hadiseler oldu. Bu hadiselerden sonra bu iftarın gelmesi çok isabetli oldu. Programımızı iptal ederek bu anlamda geldik. Öncelikle emeği geçen uluslararası bir derneğimize ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum.”  dedi.

Bir gazetecinin yaşanan olaylara ilgili bir kişinin yakalandığı ile ilgili sorduğu soruya ise Vali Taşkesen, “Bu olaylarda başı çeken ve provoke eden bir kişi tutuklanmış durumda. Yakalanan kişi kendi hemşerimiz. Kızıltepe’nin yüzde doksan dokuz nokta dokuzunun bu işte dahil olmadığını biliyoruz. Zaten onlardan böyle bir şey beklemiyoruz. Çünkü bunlar (Suriyeliler) hem bizim Allah misafirlerimiz. Hem de birçoğu Kızıltepelilerin akrabalarıdır. Böyle bir şeyin olması mümkün değildi. Böyle münferit hadiseler bundan sonra olmayacağı yönde emareler vardır. Bir kere şunu da söylemek lazım ki, suç işleme lüksü ne bizim vatandaşlarımızda vardır. Nede misafirlerimizde vardır. Hukuk devletiyiz. Hukuku işleteceğiz. Kararlılıkla bu işin üzerine gideceğiz. Gereken ne ise yapacağız. Ev sahibi ev sahipliğini hukukunu misafirde misafirlik hukuku içinde davranmalı bunun dışına çıkanları kitleye mal etmemek gerekir.” diye konuştu.

Verilen yemeğin sonunda ise Suriyeli 100 kişiye Kur’an-ı Kerim ve 500 kişiye ise bayram şekeri verildi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir