• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
israil Vahşetine Meşaleli Yürüyüşle Tepki Gösterildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – İHH Ağrı Şubesinin organize ettiği ve Mustazaflar Cemiyeti, Ağrı İmam Hatipler Mezunları Derneği gibi STK’ların destek verdiği bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamadan önce grup Vali Konağı Caddesi’nde bulunan Belediye İş Merkezi binası önünden, Kağızman Caddesi’ndeki Türk Telekom binası önüne kadar, ellerinde meşaleler ile sık sık tekbirler getirerek ‘Hamas’a selam direnişe devam’, ‘Ağrı’dan Hamas’a, direnişe bin selam’, ‘Her yer Filistin her yer direniş’ sloganları atarak yürüdüler. Yürüyüş esnasında halk grubu alkışlayarak ve korna çalarak destekledi.

Basın açıklamasını İHH Ağrı Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Anığı okudu. Anığı, saldırıların dayanılmaz boyuta geldiğini kaydederek, israil’in havadan, karadan ve denizden yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80’ni sivillerin oluşturduğunu söyledi.

Kerem Anığı, ” Terörist israil işgal rejiminin, 7 Temmuz tarihinde başlattığı hava saldırılarında ve sonrasında başlattığı kara operasyonlarında, şehit olan kardeşlerimizin sayısı 900’ü aşmış, yaralı kardeşlerimizin sayısı ise 6 bine ulaşmıştır. Gazze`ye saldırının başladığından beri katil israil, Gazze’ye en az 3 bin ton bomba attı. Gazze’de zaten kötü olan insani durum, dayanılamaz boyutlara ulaştı. Havadan, denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80’lik bölümünü siviller oluşturuyor. Şu ana kadar 200’ün üstünde çocuk 150’den fazla kadın ve yaşlı şehit edildi. “ dedi.

Zamanında Filistin’de azınlık durumunda olan Yahudilerin, şimdilerde tüm Filistin topraklarını ele geçirmeye çalıştığını ifade eden Anığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

” 1918 yılına kadar tamamen bir İslam yurdu olan ve Yahudilerin küçük bir azınlık olarak bulunduğu Filistin toprakları, geçen yüz yıllık süreç içinde, başta batılı işbirlikçi devletler eliyle, şu anda bir Yahudi yurdu haline getirilmiştir.  1918’de Filistin topraklarının yüzde 10’ una sahip olan Yahudiler, şu anda bu toprakların yüzde 90’ını ele geçirmiş durumdalar. İşgalci israil çetesinin hedefi, tüm Filistin’i tamamen ele geçirmek ve Müslümanları tamamen Filistin’den sürmek suretiyle, sadece Yahudilerden oluşacak bir Yahudi devleti kurmaktır. “

Gazze direnişinin Batılı devletlerin iflasını gösterdiğine dikkat çeken Anığı, Gazze’nin bir şehirden öte, bir mektep olduğunu belirterek, “Gazze direnişi, biz Müslümanlara, sadece sabrı, direnişi ve onuru öğretmiyor. Bize aynı zamanda dünya müstekbirlerinin ve işbirlikçi despotların içine düştüğü zilleti de gösteriyor. Filistin, ödediği bedellerle batılı değerlerin iflasını gösteriyor. Bölünmüş İslam dünyasının çaresizliğini gözler önüne seriyor. Zevk ve sefa içine gömülmüş olan krallıkların, despotların, şahlıkların, ve kukla rejimlerin ihanetini de gösteriyor. Gazze sadece bir şehir değil, bir mekteptir! Zulmün ve zalimin ne olduğunu öğreten bir mektep. İkiyüzlülerin, alçakların, hainlerin, korkakların kim olduğunu öğreten bir mektep. Ve bugün bu mektebimiz bombalar altında ” şeklinde konuştu.

Hükümet’in somut bir adım atması gerektiğini söyleyen Anığı,” Hükümetten talebimiz şudur: israil terör devletinin Konsolosluk ve diğer tüm resmi yetkililerini derhal sınır dışı etmesini, ticari, siyasi ve askeri ilişkileri tamamen bitirmesini istiyoruz. Hiç olmazsa bu sefer israil’in yaptığı yanına kar kalmasın. Ayrıca Türkiye`den israil`e  Filistinli kardeşlerimizi öldürmeye giden, Siyonist askerler tespit edilmeli ve yargı önüne çıkarılmalıdır. “ dedi.  

(Ömer Adıgüzel/M. Ata Aydemir - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir