• DOLAR 32.561
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2430.055
  • ...
SON DAKİKA
Hani İrşad Der`den iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Diyarbakır’ın Hani ilçesinde faaliyetlerini yürüten Hani İrşad-Der tarafından dernek bahçesinde iftar yemeği verildi. Üye, gönüllü ve Hanili vatandaşların yoğun bir şekilde katıldığı iftar yemeği, dernek binasında yer yetmeyince dernek önünde bulunan bahçelik alana taştı.

Onlarca kişinin katıldığı iftar yemeğinin ardından Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil katılanlara yönelik bir sohbet yaptı. Karavil yardımlaşma ve dayanışma konusunda yaptığı konuşmada, “Müslümanlar her zaman ve her yerde birbirleriyle yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmalılar. Ancak Ramazan-ı Şerif olması hasebiyle bu yardımlaşma ve dayanışma duygusunun had safhaya ulaşmasından dolayı her zamankinden daha çok dayanışma içerisinde olunmalıdır.” dedi.

Tüm Müslümanların birbirlerine duacı olması gerektiğini ifade eden Karavil konuşmasını şöyle sürdürdü: “Müslümanlar birbirlerine bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenmelidirler. Sıkıntılarını hep beraber yaşamalı ve beraberce bir çözüm üretmelidirler. Fakir ve muhtaçlar unutulmamalı ve dünya üzerindeki tüm Müslümanlarla bir olduğumuzun bilincine varmalı ve birbirimizle maddi ve manevi yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmalıyız.” dedi.

İftar programı yapılan duanın ardından sona erdi.  (Ahmet Akyıldırım-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir