• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Hamas Ateşkesin Uzatılmasını Reddetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`ye saldırıyı başlatan israil hükümeti, 12 saatlik ateşkesi dört saat uzattığını açıkladı. Hamas ise ateşkesin uzatılmasına yönelik herhangi bir anlaşma olmadığını duyurdu.

israil Maarif gazetesinin hükümet yetkililerine dayandırdığı haberine göre, israil Güvenlik Kabinesi`nin onayından sonra, Gazze`deki Filistinli direniş hareketleriyle bugün yapılan 12 saatlık insani ateşkes, 4 saat daha uzatıldı. Hamas`tan ise, ateşkesin uzatılmasına yönelik herhangi bir anlaşmanın olmadığı açıklaması geldi.

Bu arada israil Güvenlik Kabinesi, bu gece Gazze saldırısı ve ateşkes önerilerinin ele alınacağı bir toplantı düzenleyecek.
Filistinli direniş hareketleri ile israil, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun`un insani ihtiyaçların temini için talep ettiği ve bugün saat 08.00 itibarıyla başlayan 12 saatlik ateşkes talebini dün gece kabul etmişti. israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarında şu ana kadar 1030 Filistinli hayatını kaybetti

ÖLEN İSRAİL ASKERİ SAYISI GİDEREK ARTIYOR

israil Gazze`ye yönelik saldırılarda 3 askerinin daha öldüğünü, 7 Temmuz`dan bu yana ölen askerlerinin sayısının 40`a ulaştığını açıkladı. Hamas ise bu rakamın 100`e yaklaştığını savunuyor.

Uzmanlar, israil`in savunmasız Gazze`ye yönelik katliam boyutundaki saldırısında bu kadar asker kaybedeceğini düşünmediğini, ateşkesi uzatma gayretinin bundan kaynaklandığını tahmin ediyor
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir