• DOLAR 32.561
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2431.638
  • ...
Gazze`de Şehid Sayısı 1030`a Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: 12 saatlik ateşkesin başlamasıyla cesetler çıkarılmaya başlandı. Gazze`de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı, ateşkesin başlamasından bu yana enkaz altından 130 cesedin çıkarıldığını açıkladı.

Gazze`de bu sabah saat 07:00`dan itibaren geçerli olmak üzere başlayan 12 saatlik insani ateşkes kararı alınmıştı. Ateşkes sabah saatlerinde uygulamaya konuldu. Daha sonra Gazzeliler sokağa çıkmaya başladı.

Diğer taraftan Gazzeli görevliler de İsrail saldırıları sonucu tahrip olan su şebekeleriyle elektrik hatlarını tamir etmeye başladı. Sağlık ekipler ve insani yardım ekipleri de çalışmalarını hızlandırdı. Bu çalışmalarla birlikte başlayan enkaz çalışmaları da devam ediyor. Enkaz arama çalışmalarında şimdiye kadar 130 cesede ulaşıldığı bildirildi.

Gazze`de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra,"Geçici ateşkesin başladığı an itibariyle İsrail saldırıları sonucu en az 900 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin kişinin yaralandığını" belirtmişti.

Çıkarılan cesetlerle birlikte Şehid sayısı 1030`a yükseldi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir