• DOLAR 32.584
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2428.92
  • ...
Tekruri: İntifada İsrail Yok Olana Kadar Devam Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’ta gün gece düzenlenen Dünya Kudüs Günü programına telefonla bağlanan Filistin Alimler Cemiyeti Genel Sekreteri ve Hamas Sözcüsü Dr. Nevvaf Tekruri, Türkiye halkının Filistin’in yanında yer alırken Arap devletlerinin siyonist İsrail katliamlarına sesiz kalmalarını eleştirdi.

Hüseyin Sudan’ın tercümanlığını yaptığı telefon bağlantısında halka seslenen Tekruri, “Biz sürekli Türkiye halkından destek gördük. Türkiye halkı Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla sürekli Filistin’deki Müslüman kardeşlerine destek verdiler. Biz Türkiye halkının Filistin’deki Müslüman kardeşlerinin yanındaki duruşunu biliyoruz.”dedi.

“Direnişin yanında yer almak büyük bir onurdur”
Arap devletlerinin Filistin halkının yanında yer almamasını eleştiren Tekruri, “Türkiye halkı bize böyle destek verirken, Arap devleti bize destek vermedi. Mısır halkı bizimle beraberken, ne yazık ki, Mısır devleti, İsrail’e destek veriyor. Hiç şüphesiz ki, Filistin’deki direniş zafer elde edecektir. Filistin’deki direnişin yanında yer almak büyük bir onurdur. Belki İsrail Filistin halkına zarar verdi. Çocuklarını, kadınlarını öldürdü. Hastanelerini, okullarını ve camilerini yıktı. Ama emin olun ki, İsrail Filistin direnişine hiç zarar veremedi.


Evet, Filistin halkı büyük kayıplar verdi. Yüzlerce şehit, binlerce yaralı verdi. Binlerce ev harabeye çevrildi. Ama bu Filistinlerin direnişini kırmadı. Bilakis Filistinliler artık ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar. İsrail, karşısında onu yok edecek kadar güçlü bir mücahit ordusunun olduğunu anladı.”ifadelerini kullandı.

“Direniş füzeleri, İsrail’i korkutuyor”
Filistin füzelerinin İsrail’i korkuttuğunu ve direnişin füzelerinden korktukları için, bakanlıklardaki resmi toplantıların dahi gizli yerlerde yapıldığını belirten Tekruri, konuşmasını şöyle sürdürdü: “3’üncü intifada İsrail yok olana kadar devam edecek. Şu anda İsrail’in üzerine Filistin’in füzeleri yağıyor. Müslümanlar da şehitler olduğu gibi İsrail’den de birçok ölü ve yüzlerce yaralı var. Şuan Siyonist İsrail halkı korkudan sığınaklardan çıkamıyor.”

“Filistin sadece bizim değil, sizin de topraklarınızdır”
Gazze’deki Müslümanların mücadelelerine devam edeceğini ifade eden  Tekruri, “Filistin’in farklı bölgelerindeki Müslümanlar Gazze’deki kardeşlerine yardım etmek için ayaklandılar. Şuanda 3’üncü intifada başlamış durumda. Allah’ın izniyle bu üçüncü intifada İsrail’i yok edinceye kadar devam edecektir. Dünyadaki bütün Müslümanlar Filistin’deki kardeşlerine destek vermek için meydanlara iniyor. Çünkü Filistin sadece bizim değil, sizin de topraklarınızdır.” şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir