• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
israil Katliamdan 19 Gün Sonra İtiraf Etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil Emniyeti Basın Sözcüsü, Micky Rosenfeld, israil`in 3 yerleşimcinin Hamas tarafından öldürüldüğünü iddia ederek Gazze`ye saldırmasını değerlendirerek, `Yerleşimcileri Hamas öldürmedi, eğer Hamas olsaydı bunu önceden bilirdik` dedi.

`Hamas öldürdü` iddiası yalan

19 gündür Gazze`ye yoğun şekilde saldıran israil, şu ana kadar 940 sivili katletti. 7 Temmuz`da başlatılan operasyonda israil`in bahanesi olan 3 israilli yerleşimcinin, Hamas tarafından öldürüldüğü iddia edilmişti. Hamas`ın öldürülen yerleşimcilere ilişkin yaptığı açıklamalarda kesin bir dille yalanlasa da israil, Gazze`deki katliamlarına kılıf uydurarak, bölgeye kara harekatı da başlattı.

`Hamas olsa çok önceden çözerdik`

3 israilli yerleşimcinin, Hamas tarafından öldürülmediği, israil emniyeti tarafından da itiraf edildi. israil Emniyeti Basın Sözcüsü, Micky Rosenfeld yaptığı açıklamada, israilli yerleşimcilerin Hamas tarafından öldürülmediğini belirtti. Rosenfeld açıklamasında `3 yerleşimciyi kesinlikle Hamas öldürmedi. Hamas olsa biz bunu önceden çözerdik. Bu ayrı bir hücre` dedi.

`Öldürülen gençler İsrail`in bahanesi`

Rosenfeld`in açıklamaları yerleşimcilerin öldürülmesinin ardından Hamas`ı suçlayan Netanyahu`nun sözleri ile çelişiyor. Rosenfeld, açıklamasında ` israil Hükümeti, Gazze`ye saldırmak için bu işi Hamas`ın yaptığını öne sürdü` şeklinde konuştu.

3 israilli yerleşimci 12 Haziran`da kaybolmuş, 18 gün boyu kendilerinden haber alınamamıştı. Kayıp yerleşimcilerin cesedi Batı Şeria`da El-Halil kenti yakınlarında bulunmuştu. Cesetlerin bulunmasının ardından Hamas`ı suçlayan israil, Gazze`ye 3 koldan saldırmaya başlamış, Batı Şeria`da da binlerce Filistinlinin evini basıp 590 kişiyi gözaltına almıştı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir