• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
MÜSİAD çadırkentte kalan çocukları giydirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD, Suriyeli mültecilerle iftar yemeğinde buluştu. Çadır kentte barınan bin 761 çocuğa Ramazan Bayramı için kıyafet dağıttı.

Suriyeli çocukların Ramazan Bayramına sevinçli girmeleri için, Midyat Akçakaya Mahallesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı geçici konaklama tesislerindeki çadır kentte Midyat Kaymakamlığı ve MÜSİAD Mardin Şubesi tarafından organizasyon düzenlendi.

İftar ve yardım organizasyonuna, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alâeddin Karsavuran, Mardin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı, Şehmus Nasıroğlu, Mardin İl Afet ve Acil Durum Müdürü Davut Esen, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yaman Karadeniz, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar ve çok sayıda davetli katıldı.

Organizasyon; Kur'an ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Akşam ezanının okunması ile açılan oruçların ardından, çadır kentte yaşayan bütün çocuklara Ramazan Bayramı dolayısı ile bayramlık kıyafet dağıtıldı.

Etkinlikte konuşan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, “Buradaki Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz, evlerini, barklarını terk etmek zorunda kaldılar. Onlar bizim misafirimiz. Kimse evini, barkını, yurdunu, yuvasını, bağını, bahçesini bırakıp gelmez, her zaman insan için en güzeli vatanıdır. Ama gelmek zorunda kaldılar.” İfadelerini kullandı.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yaman Karadeniz ise, ‘’Burada Suriyeli mülteci kardeşlerimiz ile beraber, bu iftar programında bir arada olmaktan dolayı çok memnunuz, Buradaki mülteci Suriyeli kardeşlerimizin bir nebze olsun acılarını dindirmek, bir nebze olsun onları sevindirebilmek gönüllerini hoş tutmak amacıyla buraya geldik.”dedi.

MÜSİAD Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “Bizim öncelikli hedefimiz, Suriyeli misafir çocuklarımızın bayrama sevinçli girmelerini sağlamak ve az da olsa onları onore etmek, sevindirmek, bayramlık hediyeleri sunmak. İftar programında buradaki yetim aile ve çocukları ağırladık ve kendileri ile bir araya geldik. Çevremizde yaşanan son dönemdeki zulümleri göz önüne aldığımızda insanlarımızın bir birleri ile kaynaşması, insanların bir birleri ile empati kurmaları açısından bu tür organizasyonların önemli olduğunu düşünüyorum.”şeklinde konuştu.

Yapılan iftarın ardından, MÜSİAD il yönetimi çadır kentte kalan Suriyeli mültecilerin sorunlarını dinlediler, daha sonra çocuklara bayramlık kıyafetlerini dağıttılar. (Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir