• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Başbakan Erdoğan Diyarbakır`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Adalet ve Kalkınma Partisi`nin (AK Parti) tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında bu gün  Diyarbakır’a geldi.

Başbakanın gelişi öncesi miting alanı olarak hazırlanan Diyarbakır İstasyon meydanı, bayrak, flama ve Başbakan Erdoğan’ın posterleriyle donatıldı. Miting alanında artırılan güvenlik önlemleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Miting öncesi İstasyon meydanına çıkan yollar kapatılırken, yoğunlaşan trafiği trafik polisleri farklı güzergâhlara yönlendiriyor. Saat 16.00’da başlaması beklenen miting henüz başlamadı. Havanın çok sıcak olması dolayısıyla alanda sağlık görevliler ve ambulanslar hazır bulundu.

Başbakandan önce kısa bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 10 Ağustos günü Diyarbakır ve bölge olarak başbakana en iyi şekilde bir destek verileceğinden şüphe etmediğini söyledi.

israil’in Gazze’de yaptığı katliamda değinen Altaç, “ israil’in yapmış olduğu insanlık dışı uygulamayı istasyon meydanından nefretle kınıyoruz ve şunu söylüyoruz. Ey İslam âlemi, ey insanlıktan demokrasiden dem vuran dünya ülkeleri. Gazze’ye bakın çocukların, kadınların, yaşlı insanların nasıl katledildiğini görün. Nerde insan hakları? Nerde demokrasi ve nerde hukuk, adalet. Bu mu sizin demokrasi anlayışınız.” ifadelerini kullandı. ( Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir