• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
Acılı Anneler Çocuklarına Bayramda Kavuşmak İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan acılı annelerin Diyarbakır Dağkapı Meydanı’ndaki oturma eylemleri aralıksız sürerken yavrularından ayrı bayram geçirmek istemediklerini dile getiren aileler, umutla bekliyor.

“Bayramda oğluma kavuşmak istiyorum”
Çocukların geri getirilmesi için yetkililerin ellerinden geleni yapmaları gerektiğini dile getiren Ali Karaşin’in annesi Yüksel Karaşin, “Ben çocuğumun bayramdan önce gelmesini istiyorum. Eğer oğlum bayramdan önce gelmez ise bütün çocuklarımla gelip çadırdaki eylemimizi sürdüreceğiz. Ben hasta olmama rağmen oğluma kıymıyor, hiçbir iş yaptırmıyordum. Oğlumu kandırıp dağa götürdüler. Benim oğlum bir saat bile dışarı çıksaydı onu merak edip hemen arayıp eve gelmesini istiyordum. Oğlum en son hamuru fırına götürdü ve bir daha geri dönmedi. Artık yeter, oğluma kavuşmak istiyorum“şeklinde konuştu.

“Artık yeter!”
Çocuğunun eve dönmesi için 3 aydır oturma eylemi yaptığını ve artık dayanacak gücünün kalmadığını ifade eden Mehmet Aslanın annesi Zerife Aslan, “Ben oğlumun dağdan gelmesi için burada 3 aydır eylem yapıyorum. Ama artık bu kadar yeter. Bize çocuklarımızı biran önce göndersinler. Artık anneler ağlamasın, diyorum ve çocuklarımızı artık yanımızda görüp bayramı da çocuklarımız ile geçirmek istiyoruz.” dedi.

Çocuğunun BDP’nin gençlik kolları tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü belirten Serkan Yıldızın babası Celal Yıldız, “Benim oğlum yaklaşık 45 gün önce dağa götürüldü. Benim çocuğum dağa götürülmeden önce BDP gençlik kollarının içindeydi. Benim oğlum kaybolduktan sonra BDP’nin Doğu Anadolu bölgesinin il ve ilçe başkanlarının yanına gittim ama o kadar gitmeme rağmen herhangi bir sonuç alamadım.” Diye konuştu. (Ali Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir