• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Batının, Amerika`nın bize bir faydası olmayacağını görmek zorundayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dünya Kudüs günü yürüyüşüne katılarak tepkilerini dile getiren Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ve Memur Sen Diyarbakır il temsilcisi Yunus Memiş Diyarbakırlılar olarak tavırlarının net olduğunu ve hiçbir şekilde Müslümanların İsrail zulmüne sessiz kalmaması gerektiğini söylediler.

Dünya Kudüs günü münasebetiyle Diyarbakır’da düzenlenen kitlesel yürüyüş ve basın açıklamasına katılan Diyarbakır milletvekili Abdurrahman Kurt İsrail’in işlediği cinayetlerinin asıl müsebbibinin Amerika ve her zaman ve zeminde İsrail’den desteğini çekmeyen batı dünyası olduğunu söyledi.

“Müslümanlar artık uyanmak zorundalar!”

Yürüyüşe katılan Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, dünya üzerinde kendilerini medeni olarak gören devletlerin bu gün İsrail’in eliyle yaşatılan katliama sessiz kaldığını hatta açıkça bu vahşete destek verdiklerini söyledi.

Kurt, “ bu vahşetin, bu katliamın bu çocuk ölümlerinin kanları bu sözde medeni geçinen dünya liderlerinin eline, yüzüne ve bütün bünyelerine bulaşmıştır. Ve biz diyoruz ki: Müslümanlar artık uyanmak zorundalar! Batının, Amerika’nın bize bir faydası olmayacağını görmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

“Zalim Siyonist düşmana ve onun destekçilerine karşı birlik olmak durumundayız”

Müslümanların kendi aralarında düştükleri anlamsız kavgaların ve fitne unsuru olacak çatışmaların İsrail’in işine yaradığını belirten Kurt, Müslümanların bir an önce bu ayrılıktan sıyrılmasının artık kaçınılmaz bir hal aldığını sözlerine ekledi.

Kurt, “içine düşmüş olduğumuz mezhep kavgaları, etnik kimlik kavgaları bizim aramızı ayırıyor. İsrail`e karşı, İslâm düşmanlarına karşı elimizi zayıflatıyor. Bizler, Müslümanlar bu anlamda Allah’ın izniyle tekrar kendimize gelmeli, kendi içimizde devam eden bu hastalıklardan kurtularak, kardeş kavgalarından, boş hesaplardan kurtularak esas düşmanımız olan zalim Siyonist düşmana ve onun destekçilerine karşı birlik olmak durumundayız.” dedi.

“Mavi Marmara olayından bu yana Türkiye’de İsrail büyükelçisi yok”

2009 yılında yaşanan Mavi Marmara olayından bu yana Türkiye`de İsrail adına bir büyükelçinin olmadığını söyleyen Kurt, “çok daha net tavırlar elbette ki gereklidir. Hükümet olarak gerekli adımları atıyoruz. Daha önemli bir şey söyleyeyim. Müslümanlar olarak eğer Mursi’yi bu zalimlere, bu kâfirlere yedirmemiş olsaydık bugün bunlar bunu yapamıyor olacaklardı. Eğer Mursi onlara yedirilmemiş olsaydı bugün Sisi gibi uşaklar, katiller, işbirlikçi zalimler İsrail`le birleşip Gazze’de Müslümanların kanlarını akıtamayacaktı. Bu durumda bizlerde bugün Gazze karşısında sadece ağlayarak kalmazdık.” ifadelerini kullandı.  

“Müslüman Diyarbakır halkı kendisine yakışanı yapmıştır”

Gündem  ile ilgili olarak bir açıklama yapan Memur Sen Diyarbakır İl temsilcisi Yunus Memiş yapılan Dünya Kudüs Günü yürüyüşü ve günlerdir devam eden Dua Nöbeti ile Diyarbakır halkının kendisine yakışanı yaptığını ve her zaman olduğu gibi bu süreçte de Müslüman, dindar kimliğini tüm dünyaya gösterdiğini belirterek eylemlerdeki sebatlarından dolayı tüm Diyarbakır halkını tebrik ettiğini söyledi.

“Sadece Büyükelçi göndermek yetmez”

Hükümetin İsrail`e karşı tavır koymasının bu süreçte çok kolay bir adım olacağını ve asıl bu dönemde böylesi bir adımın atılmasının çok anlamlı olacağının altını çizen Memiş, “ Sadece Büyükelçi göndermek yetmez. Bu saatten sonra tüm ikili ilişkiler ile tüm ticari ilişkilerinde kesilmesi gerekir. Hükümet bu ilişkiler kesmediği sürece anlamlı bir boykot gündeme gelmez ve istenilen sonuç elde edilmiş olmaz.” tespitinde bulundu.  ( Fikret Özkan – Ali Adiyaman  - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir