• DOLAR 32.561
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2431.638
  • ...
Yeşilli`de Gazze`ye destek mitingi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Gazze’yi karadan havadan bombardıman altına alan ve kara harekâtıyla yeni katliamlara imza atan terör rejimi israil’e lanet ve Gazze halkına destek için Mardin’in Yeşilli ilçesinde  “Gazze’ye Destek Mitingi” düzenlendi.

Komşu köy ve ilçelerden gelen vatandaşların da destek verdiği miting gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Filistinli Halit Üveysi’nin de katıldığı mitingde sık sık israil aleyhine sloganlar atıldı, israil bayrağı yakıldı. Mitingin sonunda ise Yeşilli ilçesinden Mardin’e kadar araç konvoyu ile “Mardin, Gazze’ye ses ver” adı ile destek verildi.

Yeşilli ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, israil’in yaptığı zulümleri kınayarak Filistin’in yanında olduğunu gösterdi. Katliama dikkat çekilen dövizler taşıyan grup; Türkçe, Arapça, Kürtçe sık sık “Kahrolsun israil, Kahrolsun birleşmiş kafirler, Filistin’e selam direnişe devam ve Zalimler için yaşasın cehennem” şeklinde sloganlar atarak tekbirler getirdi.

Kadın erkek 7’den 70’e yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı miting Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Mitingde Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Yeşilli Müftüsü Selahaddin Yılmaz, Mardin STK Platformu Başkanı Mustafa Aydın ve Filistinli olan akademisyen Halit Üveysi birer konuşma yaparak Dünya Kudüs Günü ile birlikte Gazze ve israil saldırıları hakkında birer konuşma yaptılar.

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Filistinlilerin Kudüs’ü korumak adına, tüm insani değerleri ayaklar altında çiğneyen israil’e karşı canları pahasına savaştıklarını söyledi. Gazze’de 20 günden beri bir insanlık dramının yaşandığın ifade eden Demir, israil’in camileri, hastaneleri, okulları ve yardım kuruluşlarını yasaklanmış silahlar ile vurduğunu, bine yakın masum ve savunmasız insanları katlettiğini belirterek Gazze’de bir insanlık dramı yaşandığını dikkat çekti.

Mardin STK platformu Başkanı Mustafa Aydın da Müslüman devletlere çağrıda bulunarak, Müslüman devletlerinin israil’in zulmüne karşı sessiz kalmalarının onların ömürlerini uzatmayacağını er yâda geç saltanatlarının yerle bir olacağını belirtti. Mardinlilere "Evinize israil ürünleri sokmayın” uyarısında bulunan Aydın, “Allah’ın düşmanları olan Siyonist israil’in mallarını evlerimize sokmayalım. Bu mübarek Ramazan günlerinde Filistinli kardeşlerimize çok dua etmek, onlar için maddi yardımlarda bulunmak zorundayız. İnşallah buradan çıkacak sesimiz Filistin’deki mazlumlara bir merhem ve katliamlara seyirci kalan çağdaş dünyaya da bir uyarı olur. Filistin’de yaşanan baskılar ve ölümler kabul edilemez. Biz Yeşilliler olarak İslam`ın bize emrettiği, peygamberimizin bizlere vasiyet ettiği üzere kardeşlerimize destek vermeyi amaçlıyoruz. Umarım bu eylem mazlum kardeşlerimiz için, İslam için hayırlara vesile olur. Gazze’ye açıkça katliam boyutuna varan bu saldırılar tüm dünyaya karşı insanlık suçu teşkil etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Mitingde bir konuşma yapan Selahattin Yılmaz, Gazze ve Kudüs hakkında bilgiler vererek “Dünya kamuoyunun Gazze’de israil’in uyguladığı terör ve katliama seyirci kalmasını anlayamıyoruz. Bu saldırılara bir an evvel son verilmesi için derhal harekete geçilmesinin ve benzer saldırıların dünyanın neresinde olursa ve hangi dini, etnik, kültürel grubu hedef alırsa alsın zamanlıca önlenmesinin tüm insanların üzerinde bir farz olduğuna inanıyoruz. israil’in saldırıları sonucunda şehit düşen Filistinli kardeşlerimize Allah-u Teâlâ’dan rahmet, yaralılara acil şifa, evlatlarını ve yakınlarını kaybeden kardeşlerimize sabır diliyoruz.” dedi.

Gazze ile ilgili sinevizyon gösterilerinin gösterildiği mitingde Abdulkerim Ayaz ismindeki müezzin de Kudüs ile ilgili ilahiler okudu. Miting sonunda Filistin’den mitinge katılan Halit Üveysi’nin yaptığı dua meydandaki herkesi ağlattı.

İHH’nın yardım standına Yeşilli’ler yardım yapmak için birbirileri ile yarıştı. Standa açılan Canlı Kalkan olma formunu 300’ün üzerinde başvuru olması dikkat çekti.

Mitingin ardından halk, israil bayrağını yakıp çiğnedikten sonra Yeşilli’den Mardin’e yüzlerce araçlık konvoyu oluşturdular. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir