• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
`Ramazan bitti diye ibadetler bitmemeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çermik Müftüsü Hüseyin Gargı, Ramazan ayında ibadetlerde en üst derecelere ulaşıldığını ancak Ramazanda  kazanılan güzel hasletlerin senenin tüm aylarına yayılması gerektiğini söyledi.

“İbadetlerin az da olsa devamlı olanı faziletlidir”diyen Müftü Gargı, “Ramazan ayında ibadetlerde en üst derecelere ulaştık. Rabbimizin izniyle Kur’an-ı Kerim olsun, oruç ve teravih namazlarıyla Ramazan’ın zirvesinde bir ay yaşadık. Tabi  Ramazan bitti diye ibadetler bitmemeli. İbadetler azda olsa devam etmelidir. Özellikle Rasulullah efendimiz,  Şevval ayında 6 gün oruç tutmamızı tavsiye ediyor. Cenabı Hak ayeti kerimede bire on vereceğini söylüyor. 30 gün ramazan orucunun on katı 300 gün eder. 6 gün de Şevval orucunu tutarsak 60 gün etmiş olur. Bayram günlerini de buna ilave edersek, senenin tamamını oruçla geçirmiş gibi mükafat alacağız İnşallah. Onun için Şevval ayındaki   6 günlük orucu tutalım.”tavsiyesinde bulundu.

İslam aleminin içinde bulunduğu zulümden kurtulması için Rabbimize duada bulunmamız gerektiğini belirten Müftü Gargı, “Toplumumuzda salih insanlar vardır. Allah teala onların yüzü suyu hürmetine bizim de duamızı kabul eder inşallah. Temennimiz, Gazze başta olmak üzere Mısır, Suriye, Irak ve tüm İslam coğrafyasında yapılan zulümden kardeşlerimiz biran önce kurtulur. Özellikle Bayram sabahı kardeşlerimizden çokça dua etmelerini bekliyoruz. Allah teala yaşlı ve çocukların dualarını geri çevirmeyeceği için onların bol, bol dua etmeleri lazım.”şeklinde konuştu. (Murat Yaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir