• DOLAR 32.501
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2488.128
  • ...
Yılmazer`e `örgüt` tutuklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL: Casusluk’ ve ‘yasadışı dinleme’ ile ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 66`sı gece geç saatlerde tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

Mahkeme, 66 polisten 17`si hakkında kararını verdi; 12 polis tutuklandı, 5 polis serbest bırakıldı. Böylece dün tutuklanan 8 polisle birlikte şu ana kadar tutuklanan polis sayısı 20`ye yükselmiş oldu.

Şimdi kalan 49 polis hakkındaki kararın açıklanması bekleniyor.

Tutuklananlar arasında istihbarat şubesinin eski müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Hayati Başdağ da bulunuyor.

Yılmazer ve Demirhan`a ‘örgüt tutuklaması’

Mahkeme, Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, resmi belgede sahtecilik ve kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek’ suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Kararları, İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Bekir Altun verdi. Kararda, şüpheli Ali Fuat Yılmazer ile Erol

Demirhan’ın hiyerarşik yapı içerisinde altlık üstlük ilişkileri kullanıp yasadışı örgütlenme oluşturarak, suç işleme amacıyla örgüt kurduğu belirtildi.

Diğer tutuklanan 10 kişinin de bu yapıya dahil olarak devletin istihbarat faaliyetleri kapsamında görevlerinin sağladığı nüfuz ve güçle görevlerinin gereklerine aykırı davrandığının belirtildiği kararda, “Amaçlarına ulaşmak için toplumda tanınan kişileri terör ve organize suç örgütleri ile ilişkilendirerek, gerçek kimliklerini eksik veya yanlış yazıp yargı mensuplarını aldatacak şekilde kararlar alarak, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların amaç dışı kaydettikleri belirlendi” denildi.

Aleni olmayan konuşmalar kaydedildi

Şüphelilerin dinleme kararlarını almak için sahte evrak düzenledikleri de kararda anlatıldı. Resmi belgede sahtecilik yapıldığını belirten Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydettiği ifade edildi.
Mahkeme emniyet müdürü Hayati Başdağ, Hikmet Kopar, Abdülhalim Sönmez, Hasan Hüseyin Danacı, Harun Aydın, Tolga Güzeltaş, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Muhammed Ali Iklı, Muhammed İkbal Kayaduman’ın da ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetme` suçlarından tutukladı.

Mahkeme tutuklanmasına karar verilen şüphelilerin, kaçma şüphesi ile delilleri yok etme ve gizleme, tanık ve mağdurların üzerinde baskı oluşturma şüphesinin olduğunu da kararında belirtti.

Tutuklanan İstanbul İstihbarat Şubesi`nin eski müdürü emekli polis Ali Fuat Yılmazer yasadışı dinleme ayağında gözaltına alınmıştı. Casusluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Terörle Mücadele Şubesi`nin eski müdürü Yurt Atayün de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilmişti.

Atayün hastaneye kaldırıldı

Emniyetteki sorgusunun ardından Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı`na sevk edilen İstanbul Terörle Mücadele Şubesi`nin eski müdürü Yurt Atayün saat 00.30 sıralarında göğsünde oluşan bir ağrı nedeniyle adliyede fenalaştı.
Atayün bunun üzerine adliyedeki doktora götürüldü. Doktor tarafından ilk muayenesi yapılan Yurt Atayün göğüs ağrılarının artması üzerine, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi`ne sevk edildi. Atayün,doktor kontrolünün ardından saat 01.15`te yeniden adliyeye götürüldü. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir