• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çermik Müftülüğünden fakirlere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çermik İlçe Müftülüğü, bayram öncesi Kadir Gecesi’nde toplanan para ile ilçede bulunan birinci derecedeki fakir ailelere nakdi yardımda bulundu.

Çermik Müftüsü Hüseyin Gargı, Ramazan ayının başından itibaren Çermik’te din görevlileri olarak fakir ailelere yardım edebileceklerini düşünerek harekete geçtiklerini kaydetti. Müftü Gargı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakir ailelerin evlerin gidip götürdüğümüz yemeklerle iftar yapıyorduk. Bu insanların durumunu görünce benim aklıma bu insanlara yardım edebiliriz düşüncesi geldi.”dedi.

Merkezde bulunan imamlarla konuyu konuştuğunu belirten Gargı, “İlçemizde bulunan muhtaç ailelere elimizi cebimize atıp biz de yardım yapalım. Bunun vebali vardır. Allah bizden hesap sorar dedik. Sonra imam arkadaşlar bu teklifimi kabul edip, bana bu hayır işine camii cemaatini de dahil edelim dediler. Kadir Gecesi’nde sergi serdik. Kadir Gecesi’nde toplam 8 bin 760 TL para toplandı. Bunun üçte biri personelimizden gelen para, üçte ikisi de cami cemaatimizden toplanan para oldu. Biz bunu her aileye 100’er TL   olmak üzere , zarfın içerisinde fakir ailelere din görevlilerimiz götürüp teslim etti. Tabii bunda bizim kriterimiz, önce Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından tespit edilen  birinci derecedeki en fakir aileler oldu. Toplanan paraları bu ailelere teslim ettik. 90 aileye böylece bir nebzede olsa katkı sağlamış olduk. Bu sene bu işte biraz geç kaldık, İnşallah önümüzdeki sene bunu daha organizeli bir şekilde yapacağız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir