• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
`Gelecek Ramazan`ı özlemle bekleyeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ramazan ayı orucunun sonuna geldiğimiz bu günlerde Batmanlılar, on bir ayın sultanı Ramazan ayının güzelliğinin zorluğu ortadan kaldırdığını ifade ettiler. Batmanlılar, Ramazan’ın bereketini ve manevi havasını tekrar yaşamak için dört gözle gelecek yılı beklediklerini söylediler.

Çocukluğundan itibaren -oruç tuttuğunu ve onun güzelliğinin zorlukları ortadan kaldırdıklarını söyleyen 22 yıllık esnaf Latif Türk, “Sıcaklar vardı ama insan gün geçtikçe alıştı. Gelecek Ramazan’ı özlemle bekleyeceğiz. Bu yıl Ramazan çok güzel geçti. Allah herkesin orucunu kabul etsin. Ramazan Bayramı bütün İslam aleminin ve özellikle de Gazze’deki Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun.” şeklinde konuştu.

“Ramazan bereketli geçti”
Esnaf Ömer Salman ise, “Ramazan’ın bereketi çoktu. İş yoktu pek fazla ama akşamları kasaya baktığımız zaman normal satış yaptığımız gibi para oluyordu. Bin yıldan daha hayırlı olan Ramazan ayında Kur’an okuduk, teravihlerimizi kıldık, tembihatlarımızı çektik. Nefsimizi şeytanın vesveselerinden koruduk. İnşallah bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Camiler keşke her zaman tıklım tıklım olsa. Ramazan Bayramı’nın Gazze’de zulüm gören Müslüman kardeşlerimiz için zafer olsun. Onlara baktığımızda kendi halimize şükretmeliyiz. Gelecek diğer Ramazan ayını da zevkle bekliyoruz. Tüm İslam âleminin Ramazan bayramını şimdiden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
 
“Gelecek Ramazanı özlemle bekliyoruz”

Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu söyleyen esnaf Abdulhakim Orhan da“Bütün Ramazan’ı sahura kadar Kadir Gecesi gibi hiç yatmadan tuttuk. Kur’an’ı Kerim çok okuduk, namazlarımızı camide kıldık. İnşallah bu kazanımlarıma Ramazan’dan sonra da devam edeceğim. Özellikle Filistin’deki kardeşlerimize çok dua ettik, onları unutmadık. Bu kazanımlar İslam Dünyası için dönüm noktası olsun. Gelecek Ramazanı özlemle bekliyoruz. Ramazan, bütün İslam alemine hayırlı olmasını ve Ramazan Bayramının ise bütün Müslüman kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir